to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 12.06.2017

Αθλητισμός

Σε «ανυπακοή στην κεντρική κυβέρνηση» καλεί τους Καταλανούς ο Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο διάσημος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, γνωστός ως ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, κάλεσε για ανυπακοή στην κεντρική κυβέρνηση. «Θα ψηφίσουμε την 1η Οκτωβρίου, για το μέλλον μας, ακόμη και αν η ισπανική κυβέρνηση δεν θέλει», είπε χθες κατά την διάρκεια διαδήλωσης στη Βαρκελώνη, όπου συμμετείχαν χιλιάδες Καταλανοί.


Ο Πεπ Γκουαρντιόλα καλεί τους Καταλανούς σε ανυπακοή. Ο διάσημος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, είναι γνωστός ως ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία. 

Στην διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης στη Βαρκελώνη επέλεξε ιδιαίτερα μαχητικές λέξεις, για να υπερασπιστεί την επιθυμία του, ενώ ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά την σαφή του άποψη. 

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, κάλεσε για ανυπακοή στην κεντρική κυβέρνηση. «Θα ψηφίσουμε την 1η Οκτωβρίου, για το μέλλον μας, ακόμη και αν η ισπανική κυβέρνηση δεν θέλει», είπε χθες κατά την διάρκεια διαδήλωσης στη Βαρκελώνη, όπου συμμετείχαν  χιλιάδες  Καταλανοί. 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν θα επιτρέψει το διαχωρισμό της πιο παραγωγικής περιοχής της χώρας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Παρά την αντίθεση της κεντρικής κυβέρνησης και πρώην απαγορεύσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το Περιφερειακό Κοινοβούλιο αποφάσισε για την ψηφοφορία το περασμένο φθινόπωρο. Η ημερομηνία ανακοινώθηκε μόλις την Παρασκευή από την καταλανική κυβέρνηση του Κάρλες Πιγκντεμόντ. Ο Γκουαρντιόλα ζήτησε χθες «η Ευρώπη και ο κόσμος»  να δείξουν την υποστήριξή τους  στην Καταλονία «ενάντια στις καταπατήσεις ενός αυταρχικού κράτους». 

«Η δημοκρατία απειλείται στην Ισπανία», φώναξε σε μία διαδήλωση που οργάνωσαν κόμματα , φορείς και διάφορες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, της οικονομίας και του αθλητισμού  της Καταλονίας. 

Ο Γκουαρντιόλα έχει δηλώσει ήδη πολλές φορές δημόσια, την υποστήριξή του στο κίνημα της ανεξαρτησίας. Το καλοκαίρι του 2014, όταν ήταν ακόμα στην Μπάγερν, πήρε μέρος σε μια διαδήλωση στην πλατεία Alexanderplatz του Βερολίνου, για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)