to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 01.06.2023

Πολιτική

Σε… άμυνα ο Θεοχάρης παραδέχεται πως οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τους φτωχούς (βίντεο)

Δεν ήξερε πώς να απαντήσει ο Χάρης Θεοχάρης όταν ο Γιάννης Ραγκούσης τον στρίμωξε για τα 6 δις. ευρώ επιπλέον που μπήκαν τους τελευταίους μήνες στα δημόσια ταμεία από έμμεσους φόρους


Την ώρα που το καλοδουλεμένο σύστημα της Νέας Δημοκρατίας έχει σχεδόν «ποινικοποιήσει» κάθε δήλωση που ακούγεται από τα χείλη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη φορολογία, ασκώντας ένα ανελέητο «μπούλινγκ» στα πρόσωπα αυτά με σκοπό τον εξοβελισμό των δύο κομμάτων, ο Χάρης Θεοχάρης παραδέχεται δημόσια ότι οι έμμεσοι φόροι – που αρνείται πεισματικά να μειώσει η ΝΔ – γονατίζουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Προφανώς αυτή η διαπίστωση δεν είναι κάτι νέο, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τους οικονομικά ασθενέστερους, απλά ο πρώην υπουργός Τουρισμού γίνεται ο πρώτος που το παραδέχεται δημόσια. Ο Χάρης Θεοχάρης αναγκάστηκε να παίξει «άμυνα» στο «σφυροκόπημα» που δέχθηκε, χθες, στην ΕΡΤ1 από τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος του θύμισε ότι 4,5 δις. ευρώ επιπλέον μπήκαν στα δημόσια ταμεία της χώρας το 2022 κι άλλο 1,5 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2023 από τους έμμεσους φόρους που έχουν στραγγαλίσει τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Τι απάντησε ο Χάρης Θεοχάρης; Ότι η κυβέρνηση στήριξε αυτά τα οικονομικά στρώματα με το «καλάθι του νοικοκυριού», το market pass και τις επιδοτήσεις στην ενέργεια. Αφού, τελικά, διαπίστωσε ότι δεν πείθει κανέναν, αναγκάστηκε να ταυτιστεί με τη «γραμμή» Κυρανάκη, λέγοντας ότι «οι έμμεσοι φόροι πληρώνονται από τους πλούσιους», γι’ αυτό μάλλον και δεν έχει μπει ακόμα τέλος σε αυτή τη φοροκαταιγίδα.

Για όσους δεν θυμούνται ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε τερματίσει τη θεωρία της ενίσχυσης των πλουσίων, υποστηρίζοντας πως η μείωση του ΦΠΑ στα μακαρόνια θα ευνοήσει τους πλούσιους γιατί είναι… τρεις φορές μακαρονάδες και πως τρώνε περισσότερα μακαρόνια!

Σε… άμυνα ο Θεοχάρης που παραδέχθηκε στον Ραγκούση ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τους φτωχούς from iEidiseis on Vimeo.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)