to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 28.05.2013

Κοινωνία

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – Αντιδρούν σε απολύσεις και λουκέτο

Σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για τη διασφάλιση του ρόλου και του χαρακτήρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης παραμένουν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις από την Διοίκηση για τα περί απολύσεων και λουκέτου στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.


"Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κρίνουν πως τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί «λουκέτων» στην ΕΡΤ δείχνουν επιμονή στα σχέδια υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου φορέα ενημέρωσης τα οποία προφανώς αποτελούν πολιτική επιλογή", τονίζουν με ανακοίνωσή τους προς την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ εξηγώντας πως "στο επίκεντρο του αγώνα μας είναι πάντοτε η υπεράσπιση του δημόσιου ρόλου και χαρακτήρα της ΕΡΤ και η πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού".

Αναφορικά με την επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Έλλη Στάη, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ υπογραμμίζουν ότι "μετά από 5 μήνες πανελλαδικών κινητοποιήσεων το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής όταν αποφάσισε να πει μισή κουβέντα για την ΕΡΤ το έκανε στοχοποιώντας αυτούς που πάντοτε αρέσκεται να στοχοποιεί. Τους εργαζόμενους. Τους απεργούς εργαζόμενους. Το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής έδειξε για άλλη μια φορά αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο. Ότι ο τσαμπουκάς εξαντλείται σε οτιδήποτε ο φασισμός θεωρεί επικίνδυνο, ευάλωτο ή υπό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τους απεργούς και το γυναικείο φύλλο. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στο δύσκολο αλλά και δίκαιο αγώνα που δίνουν θα σταθούν απέναντι και στο φασισμό".

Όσο για τις μειώσεις στις αποδοχές τους και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μιλούν για "υπαγωγή σε ένα «γκρίζο» εργασιακό μοντέλο το οποίο καθορίζεται κατά το δοκούν από τις αποφάσεις του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου και του υπ. Οικονομικών ενώ διατηρεί όλους τους περιορισμούς του Ενιαίου Μισθολογίου αλλοιώνοντας την συνταγματικά κατοχυρωμένη φύση της δημοσιογραφικής ιδιότητας".

Ως εκ του οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ερωτούν:

Με ποιες κινήσεις θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ. Πως θα περιφρουρηθεί η ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού έργου. Πως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα συνεισφέρει στην υπεύθυνη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Ποια είναι τα σχέδια για την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ, το σύνολο της οποίας βρίσκεται στις λίστες «αξιοποίησης» του ΤΑΙΠΕΔ.

Ποια είναι η θέση της Διοίκησης για το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών που διαμορφώνει το πλαίσιο ακόμα και για την κατάργηση της ΕΡΤ.

Πότε και με ποιες διαδικασίες θα επιστρέψουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που είναι άνεργοι από τον Φλεβάρη.

Ποιες είναι οι προθέσεις της Διοίκησης για τις πολυδάπανες μεικτές και εξωτερικές παραγωγές οι οποίες εγκρίνονται εκτός κάθε πλαισίου και συγκεκριμένου σχεδιασμού αλλά και για τα «χρυσά» συμβόλαια προσωπικού ειδικών θέσεων και συμβούλων.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)