to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 06.03.2013

Διεθνή

Σε 30 ημέρες οι εκλογές στη Βενεζουέλα

Οι πολίτες της Βενεζουέλας θα κληθούν στις κάλπες εντός 30 ημερών, για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της χώρας, μετά το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ελίας Χούα. Καθήκοντα προσωρινού προέδρου αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της χώρας, Νίκολα Μαντούρο.


«Ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει την εξουσία ως πρόεδρος, και οι εκλογές θα διεξαχθούν τις επόμενες 30 μέρες. Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ο κομμαντάντε Ούγκο Τσάβες », είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Ο ίδιος παρείχε πληροφορίες σχετικά με τις τελετές μνήμης και την κηδεία του Ούγκο Τσάβες, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα είναι σε επταήμερο εθνικό πένθος και αναστέλλονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές δραστηριότητες, από σήμερα έως την Παρασκευή. «Η κηδεία και τα μεταθανάτια αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή» δήλωσε ο Χούα, χωρίς να όμως να διευκρινίζει εάν θα γίνει «Χριστιανική ταφή» του Τσάβες.

«Την Παρασκευή στις 10 π.μ.( ώρα Βενεζουέλας), θα έχουμε την επίσημη τελετή στην Στρατιωτική Ακαδημία», είπε ο Χούα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους αρχηγούς κρατών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραστούν στην κηδεία του Τσάβες. «Εμείς θα παρέχουμε κάθε διοικητική μέριμνα για το πλήθος των πολιτών μας, ώστε να μπορέσουν να δουν τον πατέρα τους, τον ελευθερωτή τους, τον προστάτη τους», πρόσθεσε.

Σήμερα το πρωί, η σορός του Ούγκο Τσάβες θα μεταφερθεί από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου πέθανε, στην Στρατιωτική Ακαδημία, λίκνο της Μπολιβαριανής Επανάστασης», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να αποκαλύψει τη διαδρομή της πομπής.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)