to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 20.09.2013

Κοινωνία

Σε 1.349 υπαλλήλους σταμάτησε το παζάρι για τα πανεπιστήμια

Υπό την πίεση των ιδρυμάτων αλλά και για λόγους επικοινωνιακής τακτικής, ανακοινώθηκε μικρότερος αριθμός διοικητικών υπάλληλων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σε σχέση με όσα διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες.


 

Εγκρίθηκε σήμερα (Παρασκευή) από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, ο αριθμός των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, των 36 Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο αριθμός των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, που τίθεται σε διαθεσιμότητα ανέρχεται σε 1.349. Τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση θα υπογράψουν τη Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριακός Μητσοτάκης.

Από τον αριθμό αυτό θα εξαιρεθούν, μετά την απογραφή τους στο ΑΣΕΠ, όσοι εμπίπτουν στα κριτήρια εξαίρεσης του Νόμου 4172/2013 (πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. κλπ). Παράλληλα, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα σχέδια στελέχωσής τους.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται ο κατάλογος με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Μικρότερος αριθμός από τις διαρροές

Ο αριθμός των 1.349 υπαλλήλων είναι μικρότερος από αυτόν που είχε διαρρεύσει (από κυβερνητικές πηγές) τις προηγούμενες ημέρες. Το γεγονός αυτό οφείλεται αφενός στην πίεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από τα ιδρύματα (και για αυτόν τον λόγο προσπαθεί τώρα να μειώσει τις αντιδράσεις) καθώς και σε λόγους επικοινωνιακής τακτικής (δείχνοντας πως η κυβέρνηση κατανοεί το πρόβλημα και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό στο συγκεκριμένο ζήτημα).

Ο μεγάλος όγκος των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα προκύψει από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΕΜΠ. Το ΕΚΠΑ έχει 1.317 και ζητεί 600 υπαλλήλους. Σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει πριν την σημερινή, πρώτη ανακοίνωση τού υπουργείου, το ΕΚΠΑ θα έχανε 600 υπαλλήλους. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, τελικά από το ΕΚΠΑ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 498 υπάλληλοι. Ανάλογη είναι η κατάσταση στο ΕΜΠ: έχει 878, ζητεί 222, θα έχανε (προηγούμενη διαρροή) 438, χάνει 399 (σημερινή διαρροή).

Πηγή: efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)