to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 22.03.2014

Κοινωνία

Σαββατοκύριακο ολοκλήρωσης του εγκλήματος των απολύσεων - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο υπ. Παιδείας

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στους δήμους, σχολικοί φύλακες και γιατροί του ΕΟΠΥΥ χάνουν τη δουλειά τους σήμερα με το τέχνασμα της διαθεσιμότητας


Φωτογραφία:  


"Είμαστε στο πλευρό όλων όσων απολύονται", δήλωσε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας

Σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα «δουλειά για όλους». Κι ας αρχίζει από τη Δευτέρα η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση 1.044 σχολικών φυλάκων, αλλά και περίπου 200 «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών εκ των 670 που βρίσκονται «στον αέρα».

Με την εκπνοή του οκταμήνου διαθεσιμότητας (Σάββατο 22 Μαρτίου), 1.044 σχολικοί φύλακες που δεν επανατοποθετούνται σε νέες θέσεις οδηγούνται στην έξοδο. Όμως, κάποιοι εξ αυτών έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή με κύριες αγωγές και παραμένουν στην εργασία τους.

Στον αέρα είναι ακόμα 670 «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί οι οποίοι έκαναν αιτήσεις και δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων (τελικοί πίνακες διάθεσης) που εκδόθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το ΑΣΕΠ για το προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Στους τελικούς πίνακες διάθεσης μπήκαν 1.066 εκπαιδευτικοί.

Αν και το οκτάμηνο διαθεσιμότητάς τους εκπνέει σήμερα, Σάββατο 22 Μαρτίου, οι 670 περιμένουν την εξέλιξη της διαδικασίας της κινητικότητας για να φανεί ποιοι και πόσοι εξ αυτών θα οδηγηθούν στην απόλυση. Και αυτό διότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις (με διαφορετικές ανακοινώσεις-προκηρύξεις) για προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα αλλά δεν έχει προχωρήσει ακόμα η διαδικασία και η έκδοση πινάκων διάθεσης στη βάση της προκήρυξης. (πηγή in.gr)

Δείτε: Εικόνες οργής και απόγνωσης σε διαδηλώσεις χθες στο κέντρο της Αθήνας

Νέα συγκέντρωση απολυμένων σήμερα, στις 8 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι
 

**************

ΟΛΜΕ: Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί!

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ τονίζει:

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας αταλάντευτα τις καταστροφικές πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ, προχωρά σήμερα, με τη συμπλήρωση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, στην ολοκλήρωση ενός εγκλήματος ενάντια στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Προχωρά στις πρώτες, μετά από 100 χρόνια, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα μας.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε σαφές ότι για την Κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η εκπλήρωση των στόχων των βάρβαρων μνημονίων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Οι απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι του παζλ των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση για το 2013-2014. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε νέα προκήρυξη θέσεων, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η αναλγησία και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και του Υπουργού της Παιδείας, που ενώ δήλωναν ότι δεν θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, έσπευσαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης υλοποιώντας, σαν έτοιμοι από καιρό, αυτό που από την αρχή είχαν συμφωνήσει να κάνουν.

Για μας, για το κίνημα των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ, τίποτα από αυτά δεν θεωρείται τετελεσμένο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί, να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένοι τομείς-ειδικότητες στη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, για να μπορούν οι νέοι της χώρας μας να σπουδάζουν στα αντικείμενα που επιλέγουν οι ίδιοι και όχι σε αυτά που επιβάλλουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)