to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:34 | 12.09.2013

Πολιτισμός

To Σάββατο στη Μακρόνησο η παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη ζωή μου»

Το σχετικό ρεπορτάζ για την παράσταση, με τα 3.000 δελτία εισόδου να έχουν ήδη εξαντληθεί και τους διοργανωτές να σχεδιάζουν να ναυλώσουν και δεύτερο καραβάκι για τη μεταφορά από το Λαύριο. Τι να προσέξουν οι επισκέπτες.


Ηταν αναμενόμενο. Η παράσταση στη Μακρόνησο, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, του μουσικοθεατρικού υπερθεάματος «Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη ζωή μου» έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον και συγκίνηση, που πάει πέρα από το ίδιο το καλλιτεχνικό γεγονός. Αλλωστε η δουλειά του Θέμη Μουμουλίδη, μια παραγωγή του Badminton, παίχτηκε πολύ και παντού, όχι μόνο στην Αθήνα, έκανε και μια μεγάλη περιοδεία με τεράστια επιτυχία. Αυτό που τώρα κυριαρχεί είναι ο ίδιος ο ιστορικός χώρος μαρτυρίου για χιλιάδες αγωνιστές της Αριστεράς και, φυσικά, και για τον ίδιο τον συνθέτη.

Η παρακολούθηση της παράστασης είναι δωρεάν. Τα 12 ευρώ, που κοστίζει το «δελτίο εισόδου», καλύπτουν εν μέρει τα έξοδα μεταφοράς με ειδικά ναυλωμένα πλοία από το Λαύριο στη Μακρόνησο και επιστροφή (δεν υπάρχουν κανονικά δρομολόγια) αλλά και του εξοπλισμού της παράστασης και της διαμόρφωσης του χώρου. Ηδη εξαντλήθηκαν τα 3.000 δελτία που είχαν εκδοθεί και οι οργανωτές αποφάσισαν να δρομολογήσουν ένα ακόμα πλοίο, γιατί η ζήτηση εξακολουθεί να είναι αμείωτη. Αρχισαν να διατίθενται από χθες το μεσημέρι αποκλειστικά από τα ταμεία του Badminton.

Η παράσταση θα δοθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου και συγκεκριμένα μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων». Πριν και μετά την παράσταση θα προβάλλονται βίντεο σχετικά με την ιστορία της Μακρονήσου, ενώ θα ακουστούν σπάνιες, αλλά και ανέκδοτες εκτελέσεις έργων του Μίκη.

Οι θεατές έχουν ορισμένες υποχρεώσεις: κατ” αρχάς να διατηρήσουν τον ιστορικό χώρο καθαρό -θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και χημικές τουαλέτες- και να ακολουθούν προσεκτικά τις υποδείξεις-οδηγίες των υπευθύνων παραγωγής και των Δήμων Κέας και Λαυρεωτικής, που συνεργάζονται στη διοργάνωση. Θα πρέπει, επίσης, να προσέξουν το ντύσιμό τους (αθλητικά παπούτσια, μακριά παντελόνια, ελαφριά ζακέτα) και να πάρουν μαζί τους οποιονδήποτε εκδρομικό εξοπλισμό διαθέτουν (καρεκλάκια, σκαμνάκια), παρ” όλο που οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για την καλή παρακολούθηση της παράστασης. Στον χώρο θα υπάρχουν καντίνες για νερό, αναψυκτικά, σάντουιτς. Για κάθε ενδεχόμενο, θα λειτουργήσει από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μικρό ιατρείο, στεγασμένο στο καταφύγιο του κυνηγετικού συλλόγου Λαυρίου, ενώ θα υπάρχει σταντ-μπάι ταχύπλοο σκάφος.

Μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία:

• Κανένα άτομο δεν μπορεί να προμηθευτεί περισσότερα από 4 δελτία των 12 ευρώ.

• Σε όλα τα δελτία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του θεατή καθώς και η ώρα αναχώρησης και επιστροφής του πλοίου, που θα τηρηθεί αυστηρά, χωρίς δυνατότητα αλλαγής. Στο πλοίο θα επιβιβάζονται μόνο θεατές, απαγορεύονται αυτοκίνητα και κάθε είδους τροχοφόρο.

• Οσοι μεταβούν στη Μακρόνησο με δικά τους μέσα (φουσκωτά, ιστιοπλοϊκά κ.λπ.) σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν με τα ναυλωμένα πλοία.

• Θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Αθήνα για Λαύριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Καρκαβά στο τηλ. 6975889330 (9 π.μ. με 4 μ.μ.) για να κλείσουν θέσεις στα λεωφορεία.

• Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.15 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συντελεστές της παράστασης συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Και δεν είναι και λίγοι: 28 ηθοποιοί (Γρηγόρης Βαλτινός, Αρης Λεμπεσόπουλος, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Βελέντζας κ.ά.), χορευτές, 4 τραγουδιστές (Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Αννα Λινάρδου) και 12 μουσικοί. Ο Θέμης Μουμουλίδης, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και το κείμενο, το σκηνικό είναι του Γιώργου Πάτσα, τα κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκόρου, οι χορογραφίες της Αποστολίας Παπαδαμάκη.

Β.Γεωργ.

INFO: πληροφορίες: www.abcd.gr, τηλ. 210-8840600. Δήμος Κέας: τηλ. 2288360000. Δήμος Λαυρίου: τηλ. 2292027774.

Πηγή: efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)