to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:24 | 03.06.2020

Διεθνή

Σας πιστέψαμε κύριε Τραμπ: «Δεν κρύφτηκα στο καταφύγιο, πήγα για επιθεώρηση»

Προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ, βγαίνοντας στο ραδιόφωνο του αγαπημένου του Fox News και διαψεύδοντας ότι τον μετέφεραν σε ασφαλές καταφύγιο λόγω των διαδηλώσεων που ήταν σε εξέλιξη έξω από τον Λευκό Οίκο προ ημερών, λέγοντας ότι πήγε όντως εκεί αλλά απλώς για να... «επιθεωρήσει τον χώρο».


Σε προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα για τον χειρισμό της αναταραχής στη χώρα επιδίδεται ο Ντόναλντ Τραμπ, βλέποντας μεταξύ των άλλων ότι η δημοτικότητά του κατρακυλάει. Στο τελευταίο επεισόδιο της προσπάθειάς του, ο αμερικανός πρόεδρος βγήκε στο ραδιόφωνο του (φιλικού και υπερσυντηρητικού) Fox News για να διαψεύσει ότι την Παρασκευή τον μετέφεραν σε μπούνκερ του Λευκού Οίκου την ώρα που οι δρόμοι της Ουάσιγκτον πλημμύριζαν διαδηλωτές. Σύμφωνα με την (πολύ πιστευτή...) δήλωσή του, ο Ντ. Τραμπ πήγε μεν στο καταφύγιο, αλλά για να το «επιθεωρήσει»...

Ο Τραμπ διέψευσε συγκεκριμένα ότι τον μετέφεραν σε ασφαλές καταφύγιο λόγω των διαδηλώσεων που ήταν σε εξέλιξη έξω από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι πήγε όντως εκεί αλλά απλώς για να... «επιθεωρήσει τον χώρο». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας συνόδευσαν τον Αμερικανός πρόεδρο σε αυτό το καταφύγιο.

«Πρόκειται για ψευδή πληροφορία», είπε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρα όταν πήγε στο καταφύγιο. Πρόσθεσε ότι έχει πάει «δύο ή τρεις φορές» τις τελευταίες ημέρες, όμως πάντα για να κάνει «επιθεώρηση». «Μια ομάδα ανθρώπων ήρθε μαζί μου», συνέχισε.

Σε αυτό το ασφαλές καταφύγιο, σημειώνεται, είχε οδηγηθεί ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

  Και διαψεύδει τα δακρυγόνα στους διαδηλωτές πριν το σόου στην εκκλησία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  υποστήριξε ακόμα, στο ίδιο ραδιόφωνο, ότι δεν ζήτησε να απομακρυνθούν από την Πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον οι διαδηλωτές προκειμένου να πάει ο ίδιος σε μια ιστορική εκκλησία που είχε υποστεί ζημιές την προηγούμενη ημέρα και να φωτογραφηθεί εκεί, μαζί με κορυφαίους συνεργάτες του, κρατώντας στο χέρι μια Βίβλο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διέψευσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, όπως αναφέρουν πολλοί από αυτούς αλλά και δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες. «Όταν πήγα (σ.σ. στην εκκλησία) δεν είπα: Διώξτε τους. Δεν ήξερα ποιος ήταν εκεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ ήταν εκείνος που ζήτησε να απωθηθούν οι διαδηλωτές από την Πλατεία Λαφαγιέτ, αφού διαπίστωσε προηγουμένως ότι δεν είχε εφαρμοστεί η απόφαση να διευρυνθεί η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Όταν έφτασε ο Μπαρ στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο, το απόγευμα της Δευτέρας, είδε ότι δεν την είχαν εφαρμόσει και ζήτησε από την αστυνομία να αναλάβει δράση, είπε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην εφημερίδα.

Παραδέχτηκε τη φυλετική αδικία

Στη συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μπράιν Κίλμιντ στο Fox News ο Τραμπ ρωτήθηκε πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της φυλετικής αδικίας και απάντησε ότι πρόκειται για ένα «λυπηρό πρόβλημα».,

Και tweet για όσα έχει κάνει για τη μαύρη κοινότητα

Στο αγαπημένο του Twitter πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να ονοματίζει ως εχθρό τους antifa, να επιτίθεται στον αντίπαλό τους στις εκλογές Τζο Μπ

άιντεν και να ...αυτοσυγχαίρεται γαι τη φιλική προς τη μαύρη κοινότητα πολιτική του (!):

Με πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

Διαβάστε για τις τελευταίες εξελίξεις: Ασίγαστη η οργή στις ΗΠΑ παρά τον αυταρχισμό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)