to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 12.09.2017

Πολιτική

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκπροσωπεί το είδος της πολιτικής ηγεσίας που χρειαζόμαστε» δήλωσε ο γεν. διευθυντής του ΠΟΥ

Την αναγνώριση εκ μέρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των «πολύ σημαντικών προσπαθειών» που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τα θέματα Υγείας, επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης με τον Αλέξη Τσίπρα.


«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ λόγω των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που προωθείτε στην Υγεία, κυρίως για την καθολική πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν, παρά την οικονομική και την προσφυγική κρίση που βιώνει η χώρα σας».

Την αναγνώριση εκ μέρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των «πολύ σημαντικών προσπαθειών» που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τα θέματα Υγείας, επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Αργότερα, κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της 67ης Συνόδου του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του ΠΟΥ, ο κ. Tedros θα τόνιζε ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκπροσωπεί το είδος της πολιτικής ηγεσίας που χρειαζόμαστε». Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ αναγνώρισε τις ελληνικές προσπάθειες τονίζοντας ότι κατά την επίσκεψή του στη χώρα, τον ενέπνευσε η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για παροχή καθολικής υγειονομικής κάλυψης παρά την οικονομική κρίση, καθώς και η γενναιόδωρη υγειονομική στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης. 

Ειδικότερα όσον αφορά στη συνάντηση με τον κ. Tedros, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβερνησης ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα. Τόνισε ότι «παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς καταφέραμε με σκληρή δουλειά να υλοποιήσουμε την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο Σύστημα Υγείας, ενισχύοντας παράλληλα τη δημόσια περίθαλψη, διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών και προσθέτοντας κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Ο Γενικός Διευθυντής σημείωσε από την πλευρά του: «Σας προσκαλέσαμε σήμερα αναγνωρίζοντας τις πολύ σημαντικές προσπάθειες που κάνετε για τα θέματα της Υγείας (ειδικά στην καθολική κάλυψη του πληθυσμού και στην φροντίδα των προσφύγων/μεταναστών) παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και αντιμετωπίσατε λόγω της οικονομικής και προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης». 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία Ελλάδας-ΠΟΥ, που θα ενισχυθεί από την ίδρυση μόνιμου γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)