to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το Σάρλοτσβιλ είναι παντού

Το Σάρλοτσβιλ είναι παντού στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, καλλιεργώντας το μίσος, δηλητηριάζοντας μυαλά


Από το περασμένο Σάββατο μάθαμε ότι στην Αμερική του 2017 οι ρατσιστικές οργανώσεις δεν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Ότι ταινίες όπως “Ο Μισισιπής καίγεται” θα μπορούσαν να γυριστούν και στο μέλλον, αφού η διαβόητη Κου Κλουξ Κλαν προφανώς ζει και βασιλεύει και... διαθέτει και την ανοχή του νυν Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από το περασμένο Σάββατο μάθαμε ότι υπάρχουν οι “μαχητές της λευκής ανωτερότητας”, νέοι άνθρωποι του 21ου αιώνα, που πιστεύουν στ’ αλήθεια ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκαν λευκοί - και δη στη χώρα με τα καλύτερα πανεπιστήμια, στη χώρα που φιλοξενεί τους πιο διάσημους διανοητές της εποχής. Πεπεισμένοι ρατσιστές, που δεν περιορίζονται στο να εκφράζουν την... ανωτερότητά τους με κραυγές μίσους στα σόσιαλ μίντια, αλλά βγαίνουν να διαδηλώσουν με πυρσούς και δεν έχουν καμία αναστολή να σκοτώσουν όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Δυστυχώς, οι σκοτεινές εικόνες από το Σάρλοτσβιλ που γέμισαν τις οθόνες του πλανήτη τις τελευταίες μέρες δεν είναι μοναδικές. Ούτε περιορίζονται στον αμερικανικό Νότο, στην κοιτίδα της Κου Κλουξ Κλαν και των... θεοσεβούμενων με τα όπλα. Το Σάρλοτσβιλ είναι παντού, ίσως όχι με τον κραυγαλέο τρόπο των Αμερικανών της εποχής Τραμπ. Το Σάρλοτσβιλ είναι στην Ευρώπη των σχεδόν καθημερινών εμπρηστικών επιθέσεων σε καταυλισμούς προσφύγων. Το Σάρλοτσβιλ είναι στην Ελλάδα της Χρυσής Αυγής. Και σε πιο... λάιτ μορφή, χωρίς νεκρούς και τραυματίες δηλαδή, το Σάρλοτσβιλ είναι παντού στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, καλλιεργώντας το μίσος, δηλητηριάζοντας μυαλά. Κι ετοιμάζοντας το επόμενο ταξίδι στο σκοτεινό παρελθόν, σε κάποια άλλη πόλη, σε κάποια άλλη χώρα, με πρωταγωνιστές πάλι αυτούς που θεωρούν εαυτούς ανώτερους μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθούν στο συγκεκριμένο τόπο από συγκεκριμένου χρώματος γονείς. Γι’ αυτό απαιτείται σθεναρή και συστηματική αντίσταση σε όσους καταθέτουν τη ρατσιστική... χαριτωμενιά τους στην ψηφιακή παρέα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)