to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 20.04.2018

Κοινωνία

Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ από Δευτέρα

Οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ξεκινούν από αύριο Παρασκευή με 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Χαλκοκονδύλη)


Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (23 Απριλίου) ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με το εξώδικο που εστάλη σήμερα προς την διοίκηση της επιχείρησης.

Οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ξεκινούν από αύριο Παρασκευή με 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Χαλκοκονδύλη).

Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ζητά ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Δεν αναμένει μεγάλα προβλήματα ο ΑΔΜΗΕ

Την εκτίμηση ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα μεγάλης κλίμακας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ διατυπώνει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), τονίζοντας ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η ασφαλής και συνεχής τροφοδοσία όλων των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι παρακαλουθεί στενά την διαμορφούμενη κατάσταση και έχει ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέτρα - με βάση το ρυθμιστικό πλαίσιο και τις αρμοδιότητές του - για να διασφαλίσει την ευστάθεια του Συστήματος Μεταφοράς και προσθέτει: «Όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις και για όσο χρειαστεί, ο ΑΔΜΗΕ θα παρακολουθεί αδιάλειπτα τη λειτουργία του Συστήματος και θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του, εάν αυτό απαιτηθεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)