to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 17.08.2013

Κοινωνία

Σαντορίνη: Ομαλοποιείται η ηλεκτροδότηση «εκτός απροόπτου»

Επικοινωνιακή επίσκεψη Μιχελάκη - Κεφαλογιάννη στο νησί


Προς πλήρη ομαλοποίηση βαίνει η ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), «λόγω της βελτίωσης της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ, με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου, διαφαίνεται ότι δεν θα απαιτηθεί εκ περιτροπής διακοπή ηλεκτροδότησης στα νησιά Θήρα και Θηρασία».

Πάντως, διευκρινίζεται ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του Δικτύου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί εκ νέου για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος. «Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η χθεσινή νύχτα από τις 23:30 και μετά, κύλησε χωρίς περικοπές στην τροφοδότηση ηλεκτρικού ρεύματος προς τους καταναλωτές.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το παραγωγικό δυναμικό του σταθμού της Σαντορίνης ξεπερνά τα 28 μεγαβάτ τα οποία, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος από τα κλιματιστικά, επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης. Παράλληλα, νωρίς το πρωί έφθασαν στο λιμάνι του νησιού γεννήτριες ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρόδο, οι οποίες μεταφέρονται στον Σταθμό, ενώ προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 2 MW εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης προανήγγειλε αποζημιώσεις για όσους έχουν πληγεί από τις διακοπές ρεύματος που συνεχίστηκαν την Παρασκευή για τέταρτη συναπτή ημέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Ο κ. Μανιάτης προσέθεσε ότι τα αίτια του μπλακ-άουτ δεν έχουν αποσαφηνιστεί, σημειώνοντας ότι έχει ανατεθεί έρευνα για τα αίτια του προβλήματος, έρευνα στην οποία θα συμμετάσχει και ξένος εμπειρογνώμονας.

Τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί ευθύνη της εταιρείας που εχει εγκαταστήσει τη γεννήτρια απ’ όπου προήλθε η διακοπή της ηλεκτροδότησης, τότε η ΔΕΗ θα ζητήσει αποζημίωση απο την εταιρεία.

Στη Σαντορίνη Μιχελάκης-Κεφαλογιάννη

Στη Σαντορίνη βρέθηκαν την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Oι δύο υπουργοί προήδρευσαν σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του νησιού ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς. Αμέσως μετά τη ανακοινώθηκε ότι ο ΕΟΤ θα διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM).

«Το ατύχημα το οποίο συνέβη ήταν πρωτοφανές» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και την σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο -όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ- η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι «οι κρίσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν δεν είναι το κατάλληλο μέσο για προβολή και επικοινωνία. Ιδίως όταν οι κρίσεις αυτές αγγίζουν τον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού. Οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς ουσιαστική δουλειά και όχι ασκήσεις επικοινωνίας».

Πηγή: tvxs.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)