to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Samsung SmartTV: Πρόσεξε, αυτό που κοιτάς σε παρακολουθεί

Ας πάμε στο άλλο δωμάτιο για να μην μας ακούσει το σήριαλ! Με τις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung θα πρέπει να προσέχετε τι λέτε ειδικά όταν είναι ενεργοποιημένες.


Ορισμένοι που ασχολήθηκαν με το να διαβάσουν τα ψιλά γράμματα στο manual της Samsung ανακάλυψαν πολλές παραγράφους που είναι αντίθετες με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι παράγραφοι αφορούν το χαρακτηριστικό φωνητικής αναγνώρισης και ξεκινούν κάπως ανώδυνα:

«Για να σας παρέχουμε τη δυνατότητα φωνητικής αναγνώρισης, ορισμένες φωνητικές εντολές μπορούν να διαβιβάζονται (μαζί με πληροφορίες σχετικές με τη συσκευή σας, όπως το αναγνωριστικό της συσκευής) σε μια υπηρεσία τρίτου που μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο στο βαθμό που απαιτείται για να παρέχει τις δυνατότητες αναγνώρισης της φωνής σας.»

Η επόμενη παράγραφος έρχεται με την παραδοχή:

«Επιπλέον, η Samsung μπορεί να συλλέξει και η συσκευή σας μπορεί να πιάσει φωνητικές εντολές και συναφή κείμενα, για να μπορούμε να σας παρέχουμε δυνατότητες αναγνώρισης φωνής, να αξιολογούμε και να βελτιώνουμε τα χαρακτηριστικά.»

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω η Samsung μπορεί να εντοπίσει άτομα εφόσον έχει τις διευθύνσεις MAC. Η Samsung καταγράφει αυτά που λέτε μαζί με τη διεύθυνση MAC της συσκευής σας και ο πάροχος υπηρεσιών Internet μπορεί να σας εντοπίσει!

Η κατάσταση μάλιστα χειροτερεύει στην τελευταία παράγραφο:

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν στον προφορικό σας λόγο συμπεριλαμβάνονται προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, οι πληροφορίες αυτές είναι μεταξύ των δεδομένων που συλλέγουν και διαβιβάζονται σε τρίτους μέσω της χρήσης του χαρακτηριστικού της φωνητικής αναγνώρισης.»

Οπότε, μη διανοηθείτε να χρησιμοποιείτε Internet Banking με τη Samsung ανοιχτή και ψιθυρίσετε τον κωδικό πρόσβασης, γιατί η κορεατική εταιρεία θα καταγράψει τον κωδικό σας και θα τον στείλει σε υπηρεσίες τρίτων.

Το ακόμη χειρότερο, είναι όπως αναφέρει η Samsung:

«Αν δεν ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό της φωνητικής αναγνώρισης, δεν θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε διαδραστικές λειτουργίες αναγνώρισης φωνής για να είστε σε θέση να ελέγξετε την τηλεόραση σας, χρησιμοποιώντας ορισμένες προκαθορισμένες φωνητικές εντολές. Σε περίπτωση απενεργοποίησης η Samsung δεν θα συλλέγει τον προφορικό σας λόγο, αλλά θα μπορεί να συλλέγει κείμενα και άλλα δεδομένα χρήσης, έτσι ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε την απόδοση της λειτουργίας της συσκευής και τη βελτίωσή της.»

«Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων αναγνώρισης φωνής ανά πάσα στιγμή με μια επίσκεψη στο μενού «Ρυθμίσεις». Ωστόσο, αυτό μπορεί να σας αποτρέψει από τη χρήση όλων των χαρακτηριστικών αναγνώρισης φωνής.»

Η Samsung φυσικά αναφέρει για την πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής ότι όλα τα δεδομένα που συλλέγει είναι κρυπτογραφημένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Όμως τα hack της Anthem, της Target, της Sony και πολλών άλλων εταιρειών είναι πραγματικότητα. Φυσικά όλες οι προαναφερθείσες εταιρείες είχαν κάνει παρόμοιες δεσμεύσεις και εξυμνούσαν την αποτελεσματικότητα της ασφάλειάς τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)