to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 11.07.2017

πηγή: ΕΡΑ Αιγαίου

Πολιτισμός

SAMOS festival 2017: Τρεις μέρες γαστρονομίας και πολιτισμού στο Βαθύ (14-16/7)

Το τρίτο φεστιβάλ γαστρονομίας και πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 16 Ιουλίου στον αναμορφωμένο υπαίθριο χώρο της Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι της Σάμου. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει μια πολυπρόσωπη επιτροπή εθελοντών.


Πρόκειται για ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, δρώμενα, πολλές συμμετοχές αλλά και κεράσματα τοπικών προϊόντων  ενώ μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει : παιδικά εργαστήρια με τα «Παραμύθια του Αιγαίου» και «Η Σάμος σε τρεις διαστάσεις» αλλά και παιδικές αθλητικές εκδηλώσεις με «Τα παιχνίδια της γειτονιάς». Την επιμέλεια των εργαστηρίων έχουν αναλάβει η Αθηνά Πετούλη που με το καλλιτεχνικό της πνεύμα θα διανθίσει τα παραμύθια ενώ η εικαστικός Estella Carballo, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ουρουγουάης, θα ντύσει κι εκείνη με το ταλέντο της την παιδική φαντασία και θα «ζωντανέψει» τη Σάμο και τα αξιοθέατά της σε ένα μεγάλο τρισδιάστατο χάρτη από ανακυκλώσιμα υλικά. Ουσιαστική συμμετοχή στα δρώμενα για παιδιά θα έχει η Δημόσια Κεντρική και Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Βαθέος Σάμου.

Οι Μουσικές Εκδηλώσεις, όπως και οι άλλες θεματικές, θα έχουν μια σημαντική παρουσία σε κάθε μέρα του Φεστιβάλ. Τα «Αρχοντορεμπέτικα» θα παρουσιάσει η Μουσική Παρέα Σάμου, μια «Κρητική Νησιώτικη Βραδυά» θα χαρίσει κέφι από Γ. Οικονόμου, Δ. Πρωτογεράκη, Γ. Τσακανιού, ενώ και το «Έντεχνο Τραγούδι» θα βρει την έκφρασή του από τον Γιάννη Παπαγεωργίου, την Πόπη Θάνου και την παρέα τους.

 Το SAMOS Festival 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, το Chef’s Club of Athens «ACROPOLIS» καθώς και τα Δημόσια ΙΕΚ Αιγάλεω, Πειραιά και Σάμου. Χρυσός Χορηγός είναι η Blue Star Ferries, ενώ υποστηρίζεται και από σημαντικό αριθμό σαμιακών επιχειρήσεων. 

 
tags: Σάμος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)