to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:32 | 08.12.2014

Πολιτική

Α. Σαμαράς: «Βέβαιος» ότι θα εκλεγεί ΠτΔ, το success story καλά κρατεί

Όπως συνηθίζει τις ελάχιστες φορές που εμφανίζεται στη Βουλή, ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε με ύφος καφενείου στον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κρεσέντο ειρωνείας και συκοφάντησης των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Αναφορά γεμάτη εκδικητικότητα για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό από τον πρωθυπουργό


Βασικά σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού:

 

- Μας απαγόρευσε ο αλαζονικός κύριος Τσίπρας την ελευθερία της γνώμης θεωρώντας πουλημένο όποιον ψηφίσει ΠτΔ ενώ δεν έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Βάναυση προσβολή της Βουλής και των βουλευτών από τον κύριο Τσίπρα που τρομοκράτησε τη συνείδηση των βουλευτών. Ο κόσμος δεν θέλει τώρα εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Υμνήσατε έναν απεργό πείνας που έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ

- Δεν έχετε το παπικό αλάθητο κύριε Τσίπρα, πηγαίνετε από λάθος σε λάθος. Πέσατε έξω στον προϋπολογισμό και πέρυσι και πρόπερσι αλλά το ίδιο θα γίνει και φέτος.

- Μας ζήτησαν έκτακτα μέτρα πολύ οδυνηρά και απαντήσαμε ότι δεν τα χρειαζόμαστε. Δεχθήκαμε μόνο τις λογικές μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις. Δώσαμε διαβεβαιώσεις ότι θα πάρουμε και πρόσθετα μέτρα, όπως επιβάλλουν οι συμβατικές μας υποχρεώσεις, αλλά μέχρι εκεί.  Η συμφωνία για την επόμενη ημέρα είναι στο τραπέζι. Αυτό θα συζητηθεί στο Eurogroup. Σταδιακά θα προχωρήσουμε και σε μέτρα ανακούφισης χωρίς να διακινδυνεύσουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. 

- Η πιστωτική γραμμή στήριξης θα είναι θωράκιση της χώρας για να αποφύγει τον αναγκαστικό δανεισμό. Οι όροι θα είναι διαφορετικοί απ' ότι στο Μνημόνιο του αναγκαστικού δανεισμού. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε την ασφυκτική επιτήρηση του μνημονίου καθώς περνάμε στη μεταβατική περίοδο εξόδου από αυτό. Δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στο ξέφρενο πάρτι των ελλειμμάτων. 

- Εσείς είστε με το Κόμμα, εμείς είμαστε με την Ελλάδα. Δεν αντιπολιτεύεστε την κυβέρνηση αλλά την πραγματικότητα υπονομεύοντας τη χώρα. Εμείς θα διασφαλίσουμε τη σταθερότητα που εσείς εχθρεύεστε όπως ο διάβολος το λιβάνι.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά ότι το χρέος έχει υποστεί το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει υπάρξει στην ιστορία. Το καταστατικό της ΕΚΤ απαγορεύει το «φρέσκο χρήμα» που ζητεί ο κύριος Τσίπρας. Οι δανειστές μας πληρώνουν πολύ περισσότερα από εμάς για το δικό τους χρέος. 

- Το πρόβλημά μας είναι να απομακρύνουμε την πολιτική αβεβαιότητας, εκλέγοντας ΠτΔ από την τωρινή Βουλή. Αν διαλυθεί η τωρινή Βουλή, δεν πρόκειται να έχουμε νέο Σύνταγμα ούτε το 2021, «κύριε Τσίπρα, που υποτίθεται είστε φορέας της αλλαγής». Προσπαθήσατε να ξεσηκώσετε τα συνδικάτα, τα Πανεπιστήμια, τους μαθητές για να ρίξετε την κυβέρνηση, αλλά δεν σας βγαίνει. Δεν έχετε ούτε σχέδιο ούτε πρόγραμμα διακυβέρνησης. 

- Όταν λέτε ότι αν δεν πιάσει ο εκβιασμός σας για το χρέος θα πατήσετε ένα κουμπί, ο κόσμος φοβάται. Ευτελίζετε το Σύνταγμα που απαιτεί μέγιστη συναίνεση για την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα. Θέλετε την απόλυτη αποσταθεροποίηση. Σκορπάτε λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά κανένας δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Είτε θα βγάλουμε τώρα Πρόεδρο για να σταθεροποιηθεί η πατρίδα είτε θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

- «Είστε το ατύχημα που δε θα συμβεί στη χώρα κύριε Τσίπρα». «Είστε το τελευταίο αποκούμπι των βολεμένων και όχι ο προστάτης των αδικημένων». Ψήφιση του προϋπολογισμού, εκλογή ΠτΔ και συνταγματική αναθεώρηση αποτελούν πραγματική επανάσταση και είναι στο χέρι των βουλευτών να την πετύχουν. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)