to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:12 | 19.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Σαμαράς - εφοπλιστές: Οι σύγχρονες Φρειδερίκες

Την ώρα που η κοινωνία χρεοκοπεί, τα εισοδήματα μειώνονται και πληθαίνουν οι άνεργοι, οι "καλοθρεμμένοι" από το πολιτικό σύστημα εφοπλιστές σε συννενοήσεις με τον πρωθυπουργό της τρόικας εσωτερικού μεταμφιέζονται σε σύγχρονες... Φρειδερίκες.


Συνάντηση είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Στη συνάντηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την ελληνική ναυτιλία, αλλά και το μέλλον της χώρας μας. 

Ο εφοπλισμός ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις του πρωθυπουργού των μνημονίων και της κοινωνικής χρεοκοπίας να εξετάσει τρόπους συνεισφοράς στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης (!).


Εφοπλιστές σε ρόλο Φρειδερίκης...

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σε πρώτο στάδιο το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη στήριξη των αναγκών σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά. 


Οι σύγχρονες... Φρειδερίκες δεν θα στεγάσουν παιδάκια στις βασιλικές παιδοπόλεις. Θα απλώσουν το χέρι στα άσιτα παιδιά που λιποθυμούν στα θρανία των σχολείων και θα δώσουν -οι φιλεύσπλαχνοι- το ξεροκόμματο! 


Θα σιτίσουν τους φτωχούς που έριξαν στην ανέχεια με τα μνημόνια και τα προνόμιά τους που τους επιτρέπουν να μη φορολογούνται προς όφελος της κοινωνίας.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τον κύριο Ρέστη, που με θράσος απευθυνόταν προεκλογικά στον Αλέξη Τσίπρα και του ζητούσε να τον βρει για να τον φορολογήσει... να γεμίζει μπολάκια με φαγητό για φτωχά παιδιά της κρίσης που τα δικά του προνόμια προκάλεσαν...


Οι εφοπλιστές που ξεμπρόστιασε ακόμα κι η Κομισιόν...


Γιατί δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα αφότου η Κομισιόν ξεμπρόστιασε την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της αποκαλύπτοντας ότι η μεγαλύτερη συντεχνία στη χώρα μας, η συντεχνία που χαίρει απολύτου ασυλίας, είναι οι εφοπλιστές. 

Σε έγγραφο με ημερομηνία 17 Αυγούστου διατυπώνει 35 ερωτήματα προς την κυβέρνηση για συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές και προνόμια των εφοπλιστών και ζητεί να καταργηθούν. Αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, προειδοποιείται η κυβέρνηση με παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

************

Μόνο που η κοινωνία θα αντιπαλέψει και τα δικά τους προνόμια και τα αντιλαϊκά μέτρα που τους αφήνουν στο απυρόβλητο...
Και παράλληλα θα χαράξει το δικό της δρόμο, τις δικές της δομές αλληλεγγύης...


Διαβάστε λοιπόν:



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)