to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:40 | 07.06.2023

Κοινωνία

Σάλος για παραπομπές εκπαιδευτικών στο πειθαρχικό επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση: Κινητοποίηση το μεσημέρι της Πέμπτης

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση - Για «κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και αυταρχισμού» κάνει λόγο η ΔΟΕ. Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, ώρα 2 μ.μ.


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τριών εκπαιδευτικών επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας του περασμένου Φεβρουαρίου, με τον Σ.Ε.ΠΕ. «Ο Περικλής» να απαντά με κινητοποίηση και δεκάδες πρωτοβάθμιοι σύλλογοι να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Η κινητοποίηση θα γίνει στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας  την Πέμπτη 8 Ιουνίου  2023 ώρα 2 μ.μ.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις οι εν λόγω εκπαιδευτικοί είχαν ενημερώσει τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης τις τρεις μέρες που τα σχολεία - λόγω της κακοκαιρίας - παρέμειναν κλειστά με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα όπως τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Περικλής» «το ισχύον νομοθετικό  πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους».

Και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «στο έγγραφο της παραπομπής τους στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο υπογράφεται από τον ίδιο (σ.σ. τον Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας) αναφέρεται ότι οι τρεις εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση ενώ στο πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και στις καταθέσεις των μαρτύρων αναφέρεται ρητά ότι αδυνατούσαν να παρέχουν τηλεκπαίδευση και όχι ότι αρνήθηκαν».

Ο Σ.Ε.Π.Ε. -του οποίου είναι μέλη οι εκπαιδευτικοί- ζητά την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (8/6) στην έδρα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ενώ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας από 1-3 ώρες για τα μέλη του, στο ωράριο του κάθε συναδέλφου.

Την κινητοποίηση του Συλλόγου στηρίζει με την σειρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) κάνοντας λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών» και «απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας»

Η ΔΟΕ σημειώνει μεταξύ άλλων η «ποινικοποίηση από το υπουργείο Παιδείας της μη δυνατότητας παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και αυταρχισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ε.Π.Ε «Ο Περικλής»:

Ο  Σύλλογός μας με ανακοίνωσή του (αρ.πρωτ. 53/9-4-2023) έχει καταγγείλει τον  Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο, ο οποίος σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που έχει υιοθετήσει και επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας για την επιβολή της αντιεπαιδευτικής πολιτικής του, παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Συλλόγου «Ο Περικλής» επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου, που σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Η προσπάθεια του υπουργείου στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και αυταρχισμού επιχειρώντας να επιβάλει την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης από το σπίτι των εκπαιδευτικών, με  την ποινικοποίηση της μη δυνατότητας για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης από το σπίτι.

Επισημαίνουμε ότι με την εντολή της Περιφέρειας οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους/τις εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους.

Ως «λαγός» χρησιμοποιείται ο Διευθυντής Π.Ε. ο οποίος  παραπέμπει τις τρεις εκπαιδευτικούς με ψευδή στοιχεία.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο της παραπομπής τους στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο  υπογράφεται από τον ίδιο, αναφέρεται ότι οι τρεις εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση ενώ στο πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και στις καταθέσεις των μαρτύρων αναφέρεται ρητά ότι αδυνατούσαν να παρέχουν τηλεκπαίδευση και όχι ότι αρνήθηκαν.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί για το υπουργείο «λύση» δια πάσαν νόσον.  Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι οι εκπαιδευτικοί έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή εκπαίδευση. Δεν μπορεί να καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αντίθετα συμβάλλει στον  μορφωτικό αποκλεισμό και την κατηγοριοποίησή τους και επιφέρει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην κοινωνικοποίησή τους.

Όσο κι αν το υπουργείο θέτει τις βάσεις για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως ισότιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προχωρώντας με έναν ακόμη τρόπο στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί απαντάμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά και μάλιστα για μία ή λίγες μέρες.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες, αλλά το σύνολο των εκπαιδευτικών και ως τέτοιες θα τις αντιμετωπίσουμε και θα τις αποκρούσουμε.

Ο σύλλογος μας ευχαριστεί τους δεκάδες πρωτοβάθμιους συλλόγους ΣΕΠΕ (Α΄Αθηνών, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αριστοτέλης, «Η Αθηνά», «Δ.Γληνός», Ζ΄Θεσσαλονίκης, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, «Η Πρόοδος», Καστοριάς, Κερατσινίου, Κορινθίας, Κορυδαλλού, «Κ.Σωτηρίου», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Κοινή ΣΕΠΕ Κυκλάδων, Μεσσηνίας, Πιερίας, « Γ.Σεφέρης», Ν.Σμύρνης, Σάμου)  και ΕΛΜΕ (Α΄Δυτ. Αττικής. Άνω Λιοσίων, Γ΄Θεσσαλονίκης, Ε΄Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Χαλικιδικής) που καταγγέλλουν την ενέργεια αυτή του Διευθυντή Εκπαίδευσης,  εκφράζουν  τη συμπαράστασή τους στις τρεις συναδέλφισσες και απαιτούν την άμεση παύση των διώξεων. Καλούμε και όλους τους υπόλοιπους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ να εκδώσουν ψηφίσματα στήριξης των συναδέλφων.

Καλούμε τη ΔΟΕ , την ΟΛΜΕ και  την ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, να απαιτήσουν την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξής τους με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά.

Ο Σύλλογός μας θα χρησιμοποιήσει όλα τα συνδικαλιστικά μέσα και θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες προκειμένου να υπερασπιστεί τις τρεις διωκόμενες συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς.

Ως πρώτο βήμα καλεί σε κοινή  κινητοποίηση τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ της Αττικής και το Δ.Σ. της ΔΟΕ στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας την Πέμπτη 8 Ιουνίου  2023 ώρα 2μ.μ. και κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από 1-3 ώρες για τα μέλη του, στο ωράριο του κάθε συναδέλφου. Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδελφισσών μας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για παραπομπή τριών εκπαιδευτικών μελών του Σ.Ε.Π.Ε. «Ο Περικλής» στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση  κατά την περίοδο της κακοκαιρίας  των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν ενημερώσει τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το ισχύον νομοθετικό  πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας  σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει  τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με σχετική ανακοίνωσή του (αρ.πρωτ. 326 /5-2-23) έχει τονίσει  ότι «…η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» για συναδέλφισσες/φους».

Η ποινικοποίηση από το Υ.ΠΑΙ.Θ. της μη δυνατότητας παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι στοχεύει  να δημιουργήσει κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και αυταρχισμού.

To Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και νομικά τις εκπαιδευτικούς.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Π. Ε. «Ο Περικλής» στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας  την Πέμπτη 8 Ιουνίου  2023 ώρα 2μ.μ.

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδελφισσών μας

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)