to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 30.12.2013

πηγή: alterthess.gr

Αθλητισμός

Σάλος με την αντισημιτική χειρονομία του Ανελκά

Ο Νικολά Ανελκά μπορεί να σημείωσε δύο γκολ στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με την Γουέστ Χαμ (3-3), αλλά περισσότερο θα συζητηθεί ο τρόπος που πανηγύρισε. Ο σάλος ήδη ξέσπασε καθώς η χειρονομία που έκανε ο Γάλλος ποδοσφαιριστή έπειτα από το πρώτο γκολ είναι γνωστή ως αντισημιτική.




Το τεντωμένο ένα χέρι και το άλλο που αγγίζει τον ώμο θεωρείται από τις εβραϊκές κοινότητες ως αντίστροφος ναζιστικός χαιρετισμός και ήδη οι γαλλικές αρχές εξετάζουν το αν θα πρέπει να τη χαρακτηρίσουν παράνομη.

Sύμφωνα με τον Αλαίν Γιακούμποβιτς, πρόεδρο της Ενωσης κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού "είναι ο χαιρετισμός ναζί από την ανάποδη που σημαίνει σοδομισμό των θυμάτων του Ολοκαυτώματος".

Ο ίδιος για όλα αυτά δήλωσε: "Το νόημα του κελέν είναι αντισημιτικό. Εγώ δε γνωρίζω τι σχέση έχει η λέξη "θρησκεία" σε αυτή την ιστορία. Αυτό ήταν μία αφιέρωση στον Ντιεντονέ. Όσον αφορά τους υπουργούς που δίνουν τις δικές τους ερμηνείες, αυτοί είναι που δημιουργούν σύγχυση και διαμάχη χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει αυτή η χειρονομία.

Ζητάω από τον κόσμο να μην εξαπατηθεί από τα ΜΜΕ. Φυσικά δεν είμαι ούτε ρατσιστής ούτε αντισημιτικός και στηρίζω τη χειρονομία που έκανα".

Εν τω μεταξύ, οι αγγλικές αρχές είναι ιδιαίτερα σκληρές στα θέματα ρατσισμού έχοντας ως πρόσφατα παραδείγματα τις ποινές που επιβλήθηκαν σε Τζον Τέρι και Λουίς Σουάρες. Η αγγλική ομοσπονδία ήδη εξετάζει το συμβάν και η ελάχιστη ποινή που θα επιβληθεί στον Ανελκά είναι τιμωρία πέντε αγωνιστικών, ενώ υπάρχουν δημοσιογράφοι όπως ο Martin Samuel της "Daily Mail" που καλούν την ομοσπονδία να είναι αμείλικτη με τον Γάλλο επιθετικό.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)