to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 24.07.2020

Πολιτική

Σαλμάς: Η υπόθεση των αρθροσκοπήσεων αρχειοθετήθηκε

Την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των αρθροσκοπήσεων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην αν. υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «για μια άλλη πολιτική σκευωρία». Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω υπόθεση είχε αρθεί η βουλευτική του ασυλία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για ζημία του Δημοσίου, η οποία ανερχόταν στα 550.000 ευρώ.


Ο βουλευτής της ΝΔ δεν αμφισβήτησε τις παράνομες πρακτικές της Novartis, αλλά έστρεψε τα πυρά του σε όσους διαχειρίστηκαν το πολύκροτο σκάνδαλο, κρίνοντας πως δεν ερεύνησαν όλες τις πτυχές του και κυρίως αυτήν των γιατρών.

Εν συνεχεία, ανακοίνωσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των αρθροσκοπήσεων.. «Επειδή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι υποθέσεις που ανοίγουν στη Βουλή κλείνουν και στη Βουλή, σήμερα σας ανακοινώνω ότι η υπόθεση αυτή τέθηκε στο αρχείο τον περασμένο Φεβρουάριο από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και την κ. Τουλουπάκη, που ο κ. Πολάκης δεν αμφισβητεί και αντιθέτως επαινεί, αφού δεν ανευρέθη τελικά ούτε ένα ευρώ ζημία» γνωστοποίησε.

Προηγουμένως, είχε κάνει λόγο «για μια άλλη πολιτική σκευωρία με την οποία με στοχοποίησαν ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ». Δεν παρέλειψε όμως να εξαιρέσει από το κάδρο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Δεν λέω ο κ. Τσίπρας, γιατί προς τιμήν του δεν αναφέρθηκε σ’ αυτήν τη λέξη ποτέ. Με μεθόδευση πορισμάτων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όπου προΐστατο ένας σκληρός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπυρίδης, και με την καθοδήγηση τότε του κ. Πολάκη και του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ παρέσυραν τους Εισαγγελείς Διαφθοράς να ζητήσουν πέρυσι, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, άρση της ασυλίας μου για δήθεν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε απιστία για ζημία του δημοσίου 550.000 ευρώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)