to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 21.12.2021

Αθλητισμός

Σακίλ ΜακΚίσικ: "Το μπάσκετ με έσωσε"

Η EuroLeague δημοσίευσε ένα υπέροχο video με πρωταγωνιστή τον Σακίλ ΜακΚίσικ μέσα από το οποίο μοιράστηκε την ιστορία του πριν από τον Ολυμπιακό, τη φυλακή αλλά και την ευκαιρία που του έδωσαν οι ερυθρόλευκοι να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.


Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μοιράστηκε την ιστορία του μέσα από ένα πολύ όμορφο video που δημοσίευσε η EuroLeague. Οι εφιάλτες από την φυλακή, το κυνηγητό με τους αστυνομικούς αλλά και η τεράστια ευκαιρία στον Ολυμπιακό που αρπάζει από τα μαλλιά.

Ο ΜακΚίσικ δήλωσε ευγνώμων για ό,τι έχει αποκτήσει στη ζωή του ενώ παραδέχθηκε πως το μπάσκετ τον έσωσε αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήταν χαρούμενος.

"Το μπάσκετ με έσωσε. Μετά από όλα αυτά που έχεις περάσει ακόμα έχεις εφιάλτες από τη φυλακή και το κυνηγητό με τους αστυνομικούς. Δεν ξέρω τι θα έκανα εάν δεν έπαιζα μπάσκετ. Θα ήμουν χαρούμενος σίγουρα. Μεγάλωσα μόνο με την μαμά μου η οποία δούλευε από τις έξι το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα, ήταν περίεργο.

Το να βλέπω τις ζωές των άλλων μεγαλώνοντας ήταν σίγουρα περίεργο και διαφορετικό. Δεν μου άρεσε καθόλου που έφυγα από την Ιντιάνα. Είχα τα αδέλφια μου εκεί, που ήμασταν μαζί συνεχώς. Στην συνέχεια πήγα στο Σιάτλ. Ήταν ζόρικη η γειτονιά που έμενα. Άλλαξε η νοοτροπία μου εντελώς.

Είσαι με άτομα στο σχολείο που φέρνουν όπλα και μπλέκεις καθημερινά σε καυγάδες και όλοι θέλουν να τεστάρουν τις αντοχές μου. Μεγάλωσα σε μία γειτονιά με ναρκωτικά και συμμορίες. Έμαθα πολλά από εκεί. Όταν αποφάσισε η μαμά μου να φύγει ήμουν στο λύκειο και ήθελα να μείνω για να δοκιμάσω τη νοοτροπία μου και το πως σκέφτομαι. Είχε να κάνει απλά με την επιβίωση.

Στην αρχή ξεκινήσαμε δειλά. Πηγαίναμε απευθείας στα σπίτια. Φεύγαμε, είδαμε έναν αστυνομικό να κοιτάζει. Περιμέναμε, σιγά σιγά φύγαμε και μας πιάσανε γιατί κάναμε κάτι που δεν έπρεπε. Όλο αυτό δημιούργησε ένα κτήνος μέσα μου. Είχα πει πως θα κυνηγούσα το όνειρό μου και δεν θα κοίταζα πίσω".

Για τον Αμερικανό μίλησε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας που ανέφερε ότι ο ΜακΚίσικ αποδεικνύει κάθε μέρα στην προπόνηση πόσο πολύ θέλει να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα και το επίπεδο.

"Τόσα χρόνια σε αυτό το επίπεδο έμαθα να είμαι προπονητής μπάσκετ. Έμαθα να μην κρίνω τον άλλον για το παρελθόν του. Υποστηρίζω κόσμο που είχε προβλήματα στο παρελθόν και κυνηγάει κάτι καλύτερο. Ο Σακίλ εκτιμάει την ευκαιρία που έχει σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και κάνει ό,τι μπορεί στην προπόνηση για να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται εδώ".

"Θα μπορούσα να επιστέψω πίσω στη ζωή που είχα, να βρω μία απλή δουλειά", ανέφερε ο ΜακΚίσικ. "Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό αλλά θέλω να κάνω αυτό που αγαπώ σε όλη μου τη ζωή για όσο μπορεί και είμαι ευγνώμων γι αυτό. Τώρα καταλαβαίνω την ποιότητα αυτής της ομάδας αν και το ήξερα ήδη. Για το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό είμαι πανέτοιμος. Το να είμαι σε αυτή τη ομάδα, δεν θέλω κάτι παραπάνω, δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)