to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σακελλαρίδης: Φυγομαχεί ο Σπηλιωτόπουλος, παρέλαβε δήμο και παραδίδει κοινότητα ο Καμίνης (βίντεο)

Έλαμψε διά της απουσίας του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, από το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων για το Δήμο Αθηναίων, που διοργάνωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής διάβασαν την επιστολή που έστειλε για να δικαιολογήσει την απόφαση της μη συμμετοχής του στο ντιμπέιτ, στην οποία αναφέρει λόγους «μη ισότιμης και απρόσκοπτης συμμετοχής όλων των υποψηφίων».

Να σημειωθεί εδώ ότι οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, όπως διευκρίνισαν, δεν κάλεσαν τον υποψήφιο της Χ.Α. γιατί είναι συνειδητή επιλογή τους να μην παρέχουν βήμα «σε νεοναζιστές και φασίστες» "από την αρχή της εμφάνισης αυτού του μορφώματος", όπως χαρακτηριστικά είπαν. "Αν θέλει να έχει διάλογο ο κ. Σπηλιωτόπουλος με τον κ. Κασιδιάρη υπάρχουν άλλες εκπομπές."

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος ζητούσε debate μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, προσθέτοντας πως σήμερα φυγομαχεί, αφενός γιατί δεν έχει τι να πει και αφετέρου γιατί θέλει να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Ο Γ. Σακελλαρίδης είπε ότι το μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα είναι να αποκτήσει ταυτότητα και παράλληλα να γίνει μια πόλη, κοινωνική ασπίδα για τους πολίτες της.

Κατήγγειλε ότι η οικονομική εξυγίανση του δήμου έγινε με την κατάρρευση των δημοτικών υπηρεσιών του και κάλεσε όλους τους συνυποψήφιους του να τοποθετηθούν για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού. Ρώτησε τον νυν δήμαρχο «τι έκανε επί 3.5 χρόνια, για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας του κέντρου της Αθήνας;» Τέλος δεσμεύτηκε για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, σε περιοχές του κέντρου.

Για το θέμα της καθαριότητας του δήμου της Αθήνας, ο Γ. Σακελλαρίδης έθεσε την ερώτηση στον Γ. Καμίνη για το αν προτίθεται να συμπράξει με ιδιώτες, ο νυν δήμαρχος απάντησε ότι «δεν λέει όχι στους ιδιώτες» ενώ καμία απάντηση δεν έδωσε για το αν αυτό θα επιβαρύνει και άλλο τα δημοτικά τέλη.

Ο Γ. Καμίνης κάνοντας τον απολογισμό του υπεραμύνθηκε του έργου του. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες να σωθεί ο δήμος από την χρεοκοπία και δεσμεύτηκε να έρθουν περισσότεροι πόροι από την Ε.Ε. Αναφέρθηκε στον κοινωνικό του έργο, χωρίς όμως να απαντήσει στον Γ. Σακελλαρίδη, ότι συμπεριλαμβάνει σε αυτό τα γεύματα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς που υποχρεούται ως δήμος να παρέχει.

Επίσης καμία απάντηση δεν δόθηκε στο ότι οι κινήσεις αλληλεγγύης του δήμου επιτελούν πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό έργο από το επί της ουσίας ανύπαρκτο που επαίρεται ο Γ. Καμίνης. Εξήγγειλε τέλος 70 δράσεις, που θα… γίνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ν. Κακλαμάνης κατηγόρησε τον Γ. Καμίνη για ανυπαρξία έργου και ότι δεν επέφερε καμία σωτηρία από τη χρεοκοπία, αντίθετα η Moodys υποβάθμισε το δήμο της Αθήνας στην κατηγορία σκουπίδια.  Εξέθεσε τις τέσσερις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του ασφάλεια, αλληλεγγύη, ανάπτυξη και αξιοπιστία και δεν αμέλησε να ασκήσει κριτική κυρίως κατά της υποψηφιότητας του κ. Σπηλιωτόπουλου.

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε την ανάγκη να δοθεί ανάσα στη λαϊκή οικογένεια με μείωση τελών στους επαγγελματίες και στήριξη των συνεργείων που διαθέτει ήδη ο δήμος, δεσμεύτηκε επίσης ότι θα βάλει τέλος στα πρόστιμα κατά των επαγγελματιών ενώ ο Λ. Καπερνάρος κατηγόρησε τον δήμαρχο για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων και δεσμεύθηκε και αυτός ότι θα καταργήσει τα πρόστιμα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)