Δεν ξεκαθαρίζει ότι θα έρθει η τρόικα το Σάββατο ζητεί δεσμεύσεις και διευκρινίσεις, σε mail που έστειλε στο υπ. Οικονομικών και στο υπ. Εργασίας. Μετά από επιστολή 47 σελίδων που έστειλε ο Γκίκας Χαρδούβελης περιγράφοντας τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση έλαβε ένα mail για το οποίο η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της τηρεί σιγή ιχθύος. «Δεν έχω διαβάσει το περιεχόμενο. Δεν μας έπιασε πρεμούρα. Στέλνουν mail, απαντάμε, ξανααπαντάμε…».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ζητάει παράταση του Μνημονίου και σκληρά μέτρα. Σύμφωνα με το Πρωινό ΑΝΤ1 και το Mega, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι δεν πείθεται η τρόικα από τα μέτρα της κυβέρνησης και ζητάει δεσμεύσεις για το ασφαλιστικό, δεν δεσμεύεται για την ημέρα επιστροφής της. Ποσοτικοποίηση των μέτρων και σχέδιο νόμου ζητούν σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ενώ σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τηλεδιάσκεψη θα επιδιώξει εντός της ημέρας το υπ. Οικονομικών. «Ο κ. Χαρδούβελης έχει την ευθύνη και ο πρωθυπουργός κάνει αυτό που πρέπει» αρκέστηκε να σχολιάσει η Σοφία Βούλτεψη στο Πρωινό ΑΝΤ1 «φανερώνει τη σκληρή διαπραγμάτευση που γίνεται».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πέταξε τη μπάλα στην «εθνική ομοψυχία» της Αιγύπτου και της Ιρλανδίας σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργεί προβλήματα στη διαπραγμάτευση και «κόβει τα χέρια» της κυβέρνησης, όπως είπε. «Ακίνητος θα έπρεπε να κάθεται ο ΣΥΡΙΖΑ». "Μπορεί να έφτασε ένα mail στο υπ. Οικονομικών, αλλά δεν ξέρω τι λέει, αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης το τι λέει το mail καινα ήξερα δεν θα σας έλεγα" είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Δεν πρόκειται να σας πω ακόμα και αν ξέρω» άλλωστε ποια είναι η δουλειά της κυβερνητικής εκπροσώπου, αλλά και σαν δημοσιογράφος μας είπε ότι «ποτέ δεν έχει πάει σε briefing» αδειάζοντας τον κ. Παπαδάκη που προσπάθησε να την «καλοπιάσει» για τις σκληρές της ερωτήσεις. Παρ' όλες όμως τις προσπάθειες ούτε κουβέντα δεν κατάφερε να της αποσπάσει για την ουσία.

Σχεδόν ούτε «καλημέρα» δεν θέλησε να πει στον κ. Βίτσα εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ ενδεικτικό του κλίματος πόλωσης και του πολιτικού επιπέδου της αντιπαράθεσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ενώ ενοχλήθηκε στο άκουσμα της λέξης «επαίσχυντα μέτρα», τα οποία εννοείται ότι θεωρεί ότι δεν υπάρχουν!