to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 04.07.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σ. Βούλτεψη: Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες... (βίντεο)

"Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες, θα ήταν πατίνι" αυτό βρήκε να απαντήσει η κα Βούλτεψη στο Mega, στην ερώτηση τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που μαζευτούν οι απαραίτητοι 120 βουλευτές για το δημοψήφισμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ΔΕΗ.


Με παιδαριώδη επιχειρήματα προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της, η κ. Βούλτεψη χρησιμοποιώντας χιλιοπαιγμένα επικοινωνιακά τρικ περί Κούβας, Αργεντινής, κλπ, με χαρακτηριστική αφέλεια. Πραγματικά, φέρνει σε πολλή "δύσκολη θέση" το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να αναζητήσει πολιτικά επιχειρήματα, στα προαύλια των νηπιαγωγείων!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επαναπροσδιόρισε την έννοια του σταλινισμού κατά βούληση λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η πολιτική συνέπεια είναι σταλινική, ενώ η υποκρισία και η αλλαγή απόψεων κάθε δύο χρόνια, ελευθερία!

Μια απαραίτητη δόση κοινωνικού αυτοματισμού είναι πάντα χρήσιμη, για να στρέψει τους εργαζόμενους τον έναν ενάντια, στον άλλο προσπαθώντας απελπισμένα να διαρραγεί το ισχυρό μέτωπο αγώνα που έχει ήδη δημιουργηθεί στο θέμα, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Και για να μην ξεχνιόμαστε η καθιερωμένη πια Λατινική Αμερική!

Μόνο μια κρίση πανικού μπορεί να δικαιολογήσει τις προσωπικές επιθέσεις, τα φτηνά επιχειρήματα και την εναλλασσόμενη χρήση ειρωνείας, απαξίωσης και λαϊκισμού, διαστρέβλωσης, η μετεξέλιξη του για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ διανθίζεται με επιχειρήματα του τύπου "δεν φαντάζομαι να παραδώσουν τα κλειδιά των κομμάτων τους στον Τσίπρα" ή κάνοντας χρήση ρήσεων του προσφιλούς, τους Γκέμπελς εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να απαντήσουμε με βάση το ύφος τους λοιπόν: "Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"!

Και όχι με βάση το ήθος τους... που δυστυχώς η έκπτωση του πολιτικού ήθους μόνο συγκεκριμένους σκοπούς απαξίωσης της πολιτικής σκέψης και κρίσης εξυπηρετεί και μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί που φέρει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για αυτό.

Κ. Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)