to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 13.10.2021

Πολιτική

Σ. Βαρδάκης: «Συμπαραστάτες σε οποιαδήποτε προσπάθεια του Ε.Κ.Η. ενάντια στο κύμα ακρίβειας»

Συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.)


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.), μεταξύ του προέδρου, κ. Βοργιά Στέλιου, της γ.γ. της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, κας Μανουσάκη Ελένης, εκπροσώπων των Σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Η., του Αντιπροέδρου και Προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Νίκου Κοκολάκη, του εφόρου, κ. Νεκτάριου Μωϋσάκη, του μέλους κ. Μανόλη Τσαγκαράκη, και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, με το κύμα ανατιμήσεων σε αγαθά και ενέργεια για τους πολίτες, να αποτελεί το βασικό θέμα της συζήτησης.

Ο κ. Βοργιάς εξέφρασε την ανησυχία του, για το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα, που ήδη σημειώνεται   στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα μίλησε για την μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που φτάνει το 100% σε πολλές περιπτώσεις.

Μάλιστα τόνισε ότι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα, θα αποτελούσε μία σημαντική ανακούφιση για τους κρητικούς καταναλωτές, καθώς θα μείωνε αισθητά το κόστος ενέργειας. Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Βοργιάς αναφέρθηκε στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών, γεγονός που θα οδηγήσει σε άμεσο ξεπούλημα των δανείων σε ιδιωτικές εταιρείες, γνωστές για τις αθέμιτες πρακτικές που εφαρμόζουν προς τους μικρομεσαίους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, αναδεικνύοντας βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η πλήρης εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου και για τους κατοίκους της Κρήτης. Παράλληλα χαρακτήρισε ως εμπαιγμό των πολιτών, την κίνηση της Κυβέρνησης να επιδοτήσει κάθε λογαριασμό ρεύματος με 18 ευρώ, τη στιγμή που η αύξηση των τιμολογίων της ενέργειας φτάνει έως και το 100%. Επιπρόσθετα ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του, σχετικά με την κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικών των ΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, τονίζοντας την σημασία της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση με την Διοίκηση του Ε.Κ.Η. ο κ. Βαρδάκης, δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε προσπάθεια του Ε.Κ.Η. ενάντια στο κύμα ακρίβειας που ήδη πλήττει την κοινωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)