to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:43 | 08.03.2022

Πολιτική

Σ. Βαρδάκης: Ο αγώνας των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» οδήγησε σε μία νίκη απέναντι στις ιδεοληψίες της Ν.Δ.

Την εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποίησε o Σύλλογος Εργαζομένων Κοινωνικής Φροντίδας(Βοήθεια στο Σπίτι), σε μία ευχάριστη συγκυρία, καθώς ξεκίνησε έστω και αργά (μετά από 2 χρόνια) και ολοκληρώνεται η έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, δίνοντας τέλος στην ομηρία πολλών ετών. Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου «Βοήθεια στο Σπίτι» παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής Σ. Βαρδάκης


«Η φετινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και χρονικά ταυτίζεται με την έκδοση των αποτελεσμάτων από τον ΑΣΕΠ για ένα διαγωνισμό, που με τόσο αγώνα καταφέραμε να προετοιμάσουμε την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Φροντίσαμε τόσο για την εξεύρεση πόρων, όσο και για την επίλυση του τρόπου πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, εντάσσοντάς την σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ Α’ βαθμού, με τον ν. 4583/2018, αναγνωρίζοντας στην πράξη τον κοινωνικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι ΟΤΑ, όσο και τη σπουδαιότητα του προγράμματος για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων η ομηρία έλαβε αίσιο τέλος.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ενημερωθήκαμε ότ έμειναν εργαζόμενοι εκτός των πινάκων διοριστέων, γεγονός άδικο που σίγουρα μας δημιουργεί την υποχρέωση τις επόμενες μέρες να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι μετά από 18 χρόνια εμπειρίας να μένουν εκτός διορισμών, αδικαιολόγητα.

Θα είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ώστε να καταγράψουμε λάθη και παραλείψεις, τους εργαζόμενους που έμειναν εκτός, ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην αδικηθεί κανένας εργαζόμενος.

Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και αισιοδοξούμε πάντα, γιατί οφείλουμε να δώσουμε και αυτόν τον αγώνα.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)