to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 01.10.2021

Πολιτική

Σ. Βαρδάκης: Καμία παραχώρηση της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου στο ΤΑΙΠΕΔ

“Δεσμεύσεις Υπουργού Υποδομών από το βήμα της βουλής: Καμία παραχώρηση της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου στο ΤΑΙΠΕΔ - Ναι του Υπουργού στη Διαβούλευση με φορείς - Περιφέρεια - Δήμο για την αξιοποίηση της έκτασης”


Οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”, αποτέλεσαν σήμερα στη Βουλή, αντικείμενο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον Υπουργό Υποδομών.
Ο κ. Βαρδάκης στην πρωτολογία του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός στο Αρκαλοχώρι, στις 27 Σεπτεμβρίου, καλώντας τον Υπουργό να καταβάλει την απαιτούμενη προσπάθεια, ώστε οι πληγέντες να μην έχουν την ίδια τύχη με τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Χερσονήσου, οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα, ένα χρόνο μετά τις καταστροφές που υπέστησαν. Επίσης ζήτησε από τον Υπουργό, την σύσταση γραφείου Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) στο Ηράκλειο, για να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά προβλήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των σεισμοπλήκτων.
Σχετικά με την αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου, ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στην αναστάτωση, που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη, μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραχώρηση της έκτασης του “Ν. Καζαντζάκης” στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετική αναφορά είχε κάνει στη ΔΕΘ και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σταμπουλιδης, ο οποίος μετά τη θύελλα αντιδράσεων, αναδιπλώθηκε υποστηρίζοντας ότι έγινε ως ένα απλό παράδειγμα. «Αλήθεια, θεωρείτε ότι πείθεται κανείς με τέτοιες παιδαριώδεις δικαιολογίες;», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.
Ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής, υποστήριξε ότι δεν υφίσταται ζήτημα παραχώρησης της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ η στο Υπερταμείο, σημειώνοντας ότι η έκταση θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της πόλης του Ηρακλείου, μετά τη μετεγκατάσταση του Αεροδρομίου, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχουν επιλυθεί κρίσιμα ιδιοκτησιακά θέματα με το Υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο ο κ. Καραμανλής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αξιοποίησης της έκτασης, λαμβάνοντας υπόψιν και προτάσεις από ιδιωτικούς φορείς, καθώς η περιοχή αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα “φιλέτο”.
«Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για μη παραχώρηση της έκτασης του Αεροδρομίου, αλλά και για τη συμμετοχή τοπικών φορέων, της Περιφέρειας και του Δήμου για την αξιοποίηση της έκτασης, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούμε να έχουμε, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σύσταση της επιτροπής που μελετά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, στην οποία δεν συμμετέχει κανείς από την Περιφέρεια Κρήτης ή το Δήμο Ηρακλείου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν να συμμετάσχουν. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο κ. Υπουργός ήταν ειλικρινής», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά τη συζήτηση της επίκαιρης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)