to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 26.10.2020

Πολιτική

Σ. Βαρδάκης: Αμετανόητοι οι αρχιτέκτονες της σύνθλιψης και της αποσύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας

«Η κατάθεση Πρότασης Δυσπιστίας απέναντι στον Υπουργό Οικονομικών ήταν η ύστατη προσπάθεια να ανασχεθεί η λαίλαπα του Νέου Πτωχευτικού, αλλά και να ενημερωθεί ο κόσμος για τα ανατριχιαστικά σενάρια που αυτός φέρνει και που αποκρύπτονται συστηματικά»


Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή επί της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με την ψήφιση του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Ενώ τη χώρα μας χτυπά ανελέητα το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, βρίσκοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανοχύρωτο και τους πολίτες απροστάτευτους, ενώ η κοινωνία βιώνει συναισθήματα ανασφάλειας, παραδομένη σε μία νέα οικονομική κρίση και εργασιακή αβεβαιότητα, κι ενώ οι προκλήσεις της Γείτονος έχουν χτυπήσει κόκκινο και αμφισβητούνται απροκάλυπτα πια τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή να φέρει προς ψήφιση στη βουλή τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Η κατάθεση Πρότασης Δυσπιστίας απέναντι στον Υπουργό Οικονομικών ήταν η ύστατη προσπάθεια να ανασχεθεί η λαίλαπα του Νέου Πτωχευτικού, αλλά και να ενημερωθεί ο κόσμος για τα ανατριχιαστικά σενάρια που αυτός φέρνει και που αποκρύπτονται συστηματικά.

Με ψευδείς δηλώσεις, διαστρεβλωμένες αλήθειες και απόκρυψη στοιχείων, τα μέλη της κυβέρνησης επί τρεις μέρες υπερασπίζονταν στη Βουλή τον Νόμο-έκτρωμα. Η αλήθεια όμως είναι μία, όσο κι αν προσπαθούν να την κρύψουν ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές του: Ούτε στα πιο σκληρά μνημονιακά χρόνια δεν τόλμησε Έλληνας Πρωθυπουργός να άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας!  Και δεν είναι μόνο αυτό.

Καταργείται οριζόντια και οριστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους: μεσαία τάξη, λαϊκά νοικοκυριά, ευάλωτους πολίτες, ενώ συμβαίνει το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, να πτωχεύει κάθε φυσικό πρόσωπο. Συνάνθρωποί μας  χαρακτηριζόμενοι ως στρατηγικοί κακοπληρωτές θα δουν το σύνολο της περιουσίας τους να ρευστοποιείται και τους ίδιους να οδηγούνται σε ακραία φτωχοποίηση, ενώ οι πραγματικοί στρατηγικοί κακοπληρωτές «κουρεύουν» εκατομμύρια από τα δάνειά τους και συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα στην υγειά των κορόιδων!

Όσο για τη μεγάλη συκοφαντία που ανακυκλώνουν συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη, ότι δηλαδή η προστασία πρώτης κατοικίας έληξε το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να γνωρίζουν οι κύριοι ότι για κάθε ψέμα που θα ξεστομίζουν, η αλήθεια θα έρχεται σαν χαστούκι:  Η πρώτη κατοικία προστατευόταν με τον Νόμο Κατσέλη, εξακολουθούσε να προστατεύεται να με τον Νόμο Σταθάκη και συνέχισε να προστατεύεται και με τον Νόμο Φλαμπουράρη.

Φτάνει η βρωμιά και η λάσπη! Είστε υπόλογοι και θα είστε υπόλογοι κύριοι της κυβέρνησης για κάθε πτώχευση και κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, για κάθε δράμα που θα εκτυλιχθεί στα ελληνικά νοικοκυριά από δω και πέρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)