to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 25.04.2019

Πολιτική

Σ. Βαλντέν: Η αλλοίωση των δηλώσεων Βέμπερ από τη ΝΔ «με ανησυχεί αλλά δεν με εκπλήσσει»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πολίτες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, εξακολουθούν να έχουν αντιρρήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εντούτοις δεν νομίζει ότι ταυτίζονται με τους ακραίους «θα έλεγα φασίστες ξεκάθαρα, οι οποίοι προκαλούν επεισόδια κτλ». Ενώ τόνισε ότι «η εμμονή στην πολιτική αυτή σιγά – σιγά θα αποδώσει καρπούς»


Για την αλλοίωση των δηλώσεων του Μάνφρεντ Βέμπερ από τη Νέα Δημοκρατία για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε μεταξύ άλλων στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Σωτήρης Βαλντέν, που είναι πανεπιστημιακός, μέλος της Κίνησης «Γέφυρα» και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι και η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής είναι απόλυτα απομονωμένοι στην Ευρώπη για το Μακεδονικό.

Ο κ. Βαλντέν εξήγησε στον Νίκο Σβέρκο ότι η αλλοίωση της δήλωσης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον ανησυχεί, αλλά δεν τον εκπλήσσει και ότι «τους δυσαρέστησε και τον λογόκριναν» καθώς θυμίζουμε ο κ. Βέμπερ επισκεπτόμενος τη χώρα μας είπε ότι «η Ευρώπη καλωσορίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά η ΝΔ στο ενημερωτικό της σημείωμα της ανέφερε ότι η κ. Βέμπερ είπε «Σέβομαι τις ανησυχίες των Ελλήνων για τη Μακεδονία».

Ο κ. Βαλντέν σημείωσε ότι πολίτες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, εξακολουθούν να έχουν αντιρρήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εντούτοις δεν νομίζει ότι ταυτίζονται με τους ακραίους «θα έλεγα φασίστες ξεκάθαρα, οι οποίοι προκαλούν επεισόδια κτλ». Ενώ τόνισε ότι «η εμμονή στην πολιτική αυτή σιγά – σιγά θα αποδώσει καρπούς».

Ο κ. Βαλντέν σημείωσε ότι η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων, έχει χρονικό ορίζοντα πολύ μεγαλύτερο και όχι μόνο τις ευρωεκλογές και ανεξαρτήτως των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη αφού είναι το μέτωπο για την κύρια πάλη κατά της ακροδεξιάς αλλά και κατά του νεοφιλελευθερισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)