to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:08 | 26.05.2020

Κοινωνία

Σ. Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Δέκα νέα κρούσματα - 173 νεκροί συνολικά στην Ελλάδα


Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 10 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.892 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος. Συνολικά, 173 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα

Τέλος η live ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Την αλλαγή στην ενημέρωση των πολιτών για την επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα προανήγγειλε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά το επίσημο briefing του υπουργείου Υγείας..

Όπως είπε «όλο αυτό τον καιρό αισθάνθηκα ένας άνθρωπος που δεν πρέπει να προβάλλεται σαν πρότυπο, ήμουν κοντά σας. Συγχαρητήρια σε όλους σας, αλλά τέσσερις μήνες μετά η επιστήμη προχωρά μπροστά».

«Σταδιακά θα ασχοληθά με τα υπόλοιπα καθήκοντα μου», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας και ανακοίνωσε πως πλέον «δεν χρειάζεται η καθημερινή ενημέρωση. Θα γίνεται μέχρι το τέλος του Μαΐου καθημερινή γραπτή ενημέρωση και από τον Ιούνιο - αν όλα πάνε καλά- η ενημέρωση για τον κορωνοϊό θα είναι εβδομαδιαία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)