to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:21 | 15.02.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Αυτοδιοίκηση

Σ. Ρούσσος: Συλλογική δουλειά με βαθιές ρίζες στο Χαλάνδρι προς όφελος της πόλης και των δημοτών (ηχητικό)

Το έργο που καθημερινά διαπιστώνουν οι πολίτες και βελτιώνει την καθημερινότητά τους, παρουσίασε εν τάχει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος


Ένα μικρό μέρος του τεράστιου έργου που παρήγαγε η σημερινή δημοτική αρχή Χαλανδρίου, παρουσίασε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, που ήταν προσκεκλημένος χθες στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη.

Έργο που καθημερινά διαπιστώνουν οι πολίτες και βελτιώνει την καθημερινότητά τους, αλλά και έργο πρωτοποριακό όπως το βραβευμένο πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης οικιακών απορριμμάτων, που έφτασε μέχρι τη Κίνα. Από την επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων εγκαταλελειμμένων πολλά χρόνια μέχρι την ανακαίνιση σχολικών μονάδων και την μετατροπή τους σε φωτεινά έργα τέχνης. Από την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων και τη δρομολόγηση νέου Δημαρχείου και μεγάλου Πολιτιστικού Κέντρου μέχρι την υποδειγματική, συστηματική αντιμετώπιση των Ρομά, που ήδη έχει αρχίσει με επιτυχία η συναινετική μετεγκατάστασή τους και το γκρέμισμα των καταυλισμών ακόμα και στην «εύφλεκτη» περιοχή του Νομισματοκοπείου.

Όλα αυτά και τα πολλά που δεν προλάβαμε, είναι αποτέλεσμα της ακάματης συλλογικής δουλειάς μιας ομάδας με βαθιές ρίζες, μιας ευρύτατης αριστερής συλλογικότητας, που έκανε την έκπληξη το 2014 και κέρδισε τον Δήμο Χαλανδρίου. Παρά την διάσπαση της παράταξης που ακολούθησε την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το καλοκαίρι του 2015 και τις δυσκολίες που προκύπτουν από την παρελκυστική τακτική εκείνων που αποχώρησαν - έφτασαν στο σημείο να μην ψηφίσουν τον νέο κανονισμό για την καθαριότητα- το έργο προχώρησε εντυπωσιακά.

«Δεν έχουμε καμία κομματική κηδεμονία» είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Ρούσσος. «Το όφελος της πόλης και των δημοτών είναι πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες». Ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης που στηρίζει ο δήμος, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό ιατρείο καθώς και στο περίφημο «Μαζί να τα φάμε», την εθελοντική συλλογικότητα που δημιουργήθηκε το 2012 και στήριξε χιλιάδες ανθρώπους μέσα στην κρίση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)