to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:22 | 07.12.2018

Πολιτική

Σ. Λαβρόφ: Νέα αφετηρία στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, εμβάθυνση σε όλους τους τομείς

Για νέα αφετηρία στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις κάνει λόγο, στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Σεργκέι Λαβρόφ, μια αφετηρία που δεν είναι άλλη από τις σημερινές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεβ, που «θα δώσουν την ευκαιρία να επιστρέψει ο διμερής διάλογος στην ομαλή του πορεία», όπως υπογραμμίζει ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής διπλωματίας.


«Είμαστε πεπεισμένοι», συνεχίζει, «ότι αντικειμενικά προσκόμματα, τα οποία θα εμπόδιζαν τη σταθερή ανάπτυξη των ρωσοελληνικών σχέσεων, δεν υπάρχουν. Μπορούμε να αυξήσουμε τις κοινές προσπάθειες για την εμβάθυνση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του εμπορίου, της οικονομίας και των επενδύσεων. Μέσα στις προτεραιότητες πρέπει να είναι η υλοποίηση των μεγάλων κοινών έργων, κάτι που θα επιτρέψει να φτάσουμε σε νέα επίπεδα συνεργασίας».

Πέραν τούτων, η κατάσταση στα Βαλκάνια «προκαλεί ανησυχία», σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, και επικρίνει ΝΑΤΟ και Ε.Ε. ότι «εντείνουν τις απόπειρες να 'χωνέψουν' την περιοχή», με κύρια εστία αποσταθεροποίησης το Κοσσυφοπέδιο, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εξάλλου, «η σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου μάλλον δεν είναι εφικτή χωρίς τη δίκαιη επίλυση του χρόνιου παλαιστινιακού προβλήματος» στη βάση μάλιστα, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της Αραβικής Ειρηνικής Πρωτοβουλίας.

Τέλος, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει προσηλωμένο -όπως σημειώνει ο επικεφαλής του- στην «καθολική, δίκαιη, σταθερή και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)