to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:51 | 30.10.2018

Πολιτική

Σ. Λάππας: Την Πέμπτη θα δοθεί το πόρισμα της εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία στα κόμματα (βίντεο)

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία θα είναι έτοιμο και την Πέμπτη θα παραδοθεί στους εισηγητές των κομμάτων τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σπύρος Λάππας μιλώντας στην ΕΡΤ.


Το πόρισμα θα αποκαλύπτει και τις βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας. 85 δισ. είναι το μαύρο χρήμα, η μίζα μόνο στο φάρμακο, ενώ από το 1997 οι υπουργοί υγείας είπαν ότι το ποσό αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ

Ο κ. Λάππας κάλεσε μάλιστα Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ «να τολμήσουν να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να καταλάβουν γιατί η τιμή και η αξιοπιστία τους είναι στο ναδίρ. Και επιπλέον ότι  κατάφεραν να το χρεωθεί αυτό η ελληνική κοινωνία που ούτε το δικαιούνταν ούτε έφερε ευθύνη για αυτό».

Είναι διαπιστωμένο ότι τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας μαζί με τα σκάνδαλα για τα εξοπλιστικά ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες χρεοκοπίας της χώρας. Αυτό που είπε ο υπουργός στη Βουλή, για μαύρο χρήμα 85 δισ., ο υπεύθυνος του ΣΕΥΠ μας είπε ότι είναι μικρό το ποσό πρόσθεσε ο κ. Λάππας.

«Οι αριθμοί, τα πορίσματα είναι έγγραφα που κανείς δεν μπορεί να προβάλλει αμφισβήτηση» συνέχισε, ενώ υπέδειξε στους εκπροσώπους των δύο κομμάτων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ να κοιτάξουν τι έλεγε ο κ. Ρακιτζής και ο κ. Σούρλας. Επιπλέον ο κ. Λάππας υπενθύμισε ότι η αντίδραση των δύο κομμάτων σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα ήταν ότι πρόκειτο περί σκευωρίας.

Ο κ. Λάππας ενημέρωσε ότι «το πόρισμα θα εξατομικεύει το σύνολο των ευθυνών πάντων. Θα περιγράψουμε όλα τα στοιχεία που πληρούν παθογένειες ποινικού χαρακτήρα». Επιπλέον «έχουμε ζητήσει από καιρό το άνοιγμα των λογαριασμών και το έχει κάνει ήδη απ’ ό,τι πληροφορούμε η Εισαγγελία Διαφθοράς» είπε.

Τέλος πρόσθεσε: «Με εκπλήσσει όχι μόνο το ποσό που αντιστοιχεί με 15 χρεοκοπίες, αλλά η ευχέρεια σαν κάτι φυσικό να κάνεις υποκλοπή δημόσιου χρήματος έχοντας την αίσθηση ότι μπορείς να παραμείνεις ατιμώρητος εσαεί. Αυτό είναι εκπληκτικό».

Kατερίνα Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)