to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 11.06.2020

Πολιτική

Σ. Κούλογλου: Είμαι περήφανος που επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε σκάνδαλα και σκόιλ ελικίκου

«Στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε διαφθορά, δεν είχαμε σκόιλ ελικίκου, ούτε σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και μάλιστα μερικούς μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας. Και είμαι περήφανος για αυτό» δήλωσε σε δυο συνεντεύξεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κούλογλου


“Τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο η Αριστερά υποχρεώθηκε να εφαρμόσει πολιτικές λιτότητας, όπως συνέβη και στην Ελλάδα. Αυτό, δε, έδωσε την ευκαιρία στην Δεξιά να προσπαθήσει να πείσει ότι όλοι είναι ίδιοι. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι: Στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε διαφθορά, δεν είχαμε σκόιλ ελικίκου, ούτε σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και μάλιστα μερικούς μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας. Και είμαι περήφανος για αυτό. Το ηθικό πλεονέκτημα είναι κεφάλαιο που δεν πρέπει να χάσουμε”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας χθες, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στην τηλεόραση του TRT.

“Για αυτό όταν ερωτήθηκα για το πόθεν έσχες του κ. Παπαδημούλη, απάντησα λέγοντας όπως πάντα τη γνώμη μου, και δήλωσα ότι δεν μπορούμε να λέμε απλώς ότι τα πόθεν έσχες των πολιτικών της Δεξιάς ή του κ. Μητσοτάκη έχουν πρόβλημα και να πάμε στη λογική του μη χείρον βέλτιστον. Στην Αριστερά ότι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό. Στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν με τη δήλωση μου, αλλά δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά. Ούτε και θέλω να αποτελέσω εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής παράταξης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα σενάρια περί αποχώρησης προέκυψαν επειδή δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, γιατί είτε εκτελούν αποστολή είτε τεμπελιάζουν. Οι κανόνες δεοντολογίας επιβάλλουν να ελέγχουμε και να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες μας. Στην δική μου περίπτωση, που δεν είμαι κάποιος απρόσιτος, θα μπορούσαν να το διασταυρώσουν με ένα τηλέφωνο. Το ότι ήρθε ο Α. Τσίπρας στην Αίγινα τάχα για να με μεταπείσει, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για το θέμα αυτό, και για μια σειρά από άλλα θέματα, είχαμε συναντηθεί στην Αθήνα”, προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου και απαντώντας στις αιτιάσεις ότι επιδιώκει την θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διασαφήνισε: “Δεν έχω βλέψεις να γίνω επικεφαλής της ομάδας μας. Το έχω δηλώσει επανειλημμένα τόσο δημοσίως όσο και στο εσωτερικό της ομάδος. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι δημοσιογράφος. Η προσπάθεια να αποδοθεί το ζήτημα σε προσωπικές αντιπαλότητες ή φιλοδοξίες συσκοτίζει την ουσία του προβλήματος που προέκυψε”.

Όσον αφορά την υπογραφή της συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Ιταλία, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου την χαρακτήρισε “μια θετική εξέλιξη. Ανοίγει τον δρόμο για να υπογράψουμε αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες φιλικές χώρες και έτσι να αντιμετωπίσουμε μέσω του διεθνούς δικαίου τις παράνομες αποφάσεις που παίρνει επί του θέματος η Τουρκία”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)