to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 28.03.2017

Πολιτική

Σ. Κεδίκογλου: «Εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και το άνοιγμα της αγοράς» (βίντεο)

Ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, για την κοινωνική πολιτική του όταν ήταν υπουργός Ενέργειας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για ενδεχόμενη «χρεοκοπία» της ΔΕΗ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


«Εμείς πιστεύουμε στην μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το άνοιγμα της αγοράς» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου διατυπώνοντας ξεκάθαρα την πάγια θέση της Ν.Δ.

«Δικαίωση» της Ν.Δ. είδε σήμερα, ο υπουργός του μαύρου της ΕΡΤ, κ. Κεδίκογλου, όταν οι δανειστές απαιτούν όσα η Ν.Δ. ήθελε, σύμφωνα με τις επιταγές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, από μόνη της να πράξει, όταν ο κ. Αθανασόπουλος είχε προτείνει «τον στρατηγικό επενδυτή».  Σε απόλυτη ταύτιση με τους δανειστές η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με το πρόσχημα της λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού φέρνοντας το παράδειγμα της κινητής τηλεφωνίας. 

Ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, για την κοινωνική πολιτική του όταν ήταν υπουργός Ενέργειας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για ενδεχόμενη «χρεοκοπία» της ΔΕΗ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και θέλουμε το δημόσιο να κρατήσει ποσοστό 33%» επανέλαβε χωρίς ωστόσο να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν είναι δημόσιο αγαθό η ενέργεια και τι θα γίνει όταν οι πολίτες θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, όταν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης χθες σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ μίλησε για συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τις απαιτήσεις δανειστών και της Ν.Δ. τη στιγμή που πρόκειται για μονοπωλιακή αγορά.

«Απόψεις της Ν.Δ. θέτονται από τους εταίρους δια της τεθλασμένης» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι  «ο κ. Σκουρλέτης είχε καταθέσει πλήρες σχέδιο το οποίο είχε συμφωνηθεί. Το πως μπαίνουν νέα ζητήματα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί προς την αξιωματική αντιπολίτευση» 

«Η κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για το τι θα γίνει» τόνισε και ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Βλάσης στην ΕΡΤ ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. θέλει «στρατηγικό επενδυτή» καθώς και ότι «πρέπει να μπουν ιδιωτικά κεφάλαια για να κρατηθεί ζωντανή η ΔΕΗ».

Κατ. Μπρέγιαννη - AYΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)