to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 16.01.2019

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: «Τρεις γραμμές, ​ψέματα και υποκρισία της ΝΔ για το Μακεδονικό» (βίντεο)

«Η κυβέρνηση όχι μόνο θα αποδείξει με τη σαφή και ρητή εντολή που θα πάρει σήμερα ότι συνεχίζει και ολοκληρώνει της θητεία της, αλλά αποδεικνύει και την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει συμβεί στη χώρα από το 2015, με κύρια χαρακτηριστικά τη σταθερότητα για τη χώρα, το σχέδιο προόδου και με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των πολλών»


"Η κυβέρνηση όχι μόνο θα αποδείξει με τη σαφή και ρητή εντολή που θα πάρει σήμερα ότι συνεχίζει και ολοκληρώνει της θητεία της, αλλά αποδεικνύει και την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει συμβεί στη χώρα από το 2015, με κύρια χαρακτηριστικά τη σταθερότητα για τη χώρα, το σχέδιο προόδου και με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των πολλών", επεσήμανε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο οποίος δεν παρέλειψε να επαναλάβει την ατολμία και την υποκρισία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη ως προς την κατάθεση ή όχι πρότασης μομφής.

"Τρέμουν στην ιδέα και στην πιθανότητα να μην περάσει η Συνθήκη των Πρεσπών. Για το λόγο αυτό κάνουν ανεύθυνη, μικροκομματική και υποκριτική διαχείριση του θέματος. Και ανασύρουν σκοτεινές μεθόδους που φαίνονται και στις αφίσες που κυκλοφορούν στη Βόρεια Ελλάδα, διότι είναι σε πανικό και σε απόγνωση", είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος προσθέτοντας ότι "κάθε μέρα που περνά, η υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης μειώνει το πολιτικό κεφάλαιο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της κ. Γεννηματά αλλάζει τους ουσιαστικούς συσχετισμούς στην κοινωνία, τις πραγματικές σχέσεις στην οικονομία και στην εργασία, αυξάνοντας τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας".

Επιπλέον, ο Αν. ΥΠΕΝ στηλίτευσε το γεγονός ότι η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη έχει εμπλουτιστεί τις τελευταίες ημέρες: "Ενώ ζητά συνεχώς την προσφυγή στις κάλπες, δημιουργώντας παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, εχθές κατήγγειλε την κυβέρνηση διότι δημιουργεί, λέει, προεκλογική περίοδο και ταράζεται η οικονομία! Αυτό είναι το πολιτικό μέγεθος του ανδρός. Κατήγγειλε τον εαυτό του γι’ αυτά που κάνει εδώ και τρία χρόνια", σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της χώρας αλλά μονάχα για το κληρονομικό δικαίωμα στην εξουσία. Όμως "αυτό πέρασε και έχει ξεκινήσει μια άλλη περίοδος για τη χώρα εκτός επιτροπείας, η οποία δεν είναι για τους λίγους, αλλά για τους πολλούς".

Ωστόσο, "η πρόοδος και η ευημερία της Ελλάδας δεν είναι ανεξάρτητες από την πορεία των γειτονικών χωρών", συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος σημειώνοντας ως παράδειγμα την κύρωση από το 2017 της Συμφωνίας για την προστασία του Πάρκου των Πρεσπών, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα το οποίο χειροκρότησαν οι κάτοικοι της Φλώρινας και των Πρεσπών. Σήμερα, "η κυβέρνηση τολμά, σε συνεργασία με τους γείτονές της, να ορίσει ένα πλαίσιο για να προχωρήσουν οι δύο χώρες μαζί στο μέλλον. Διότι, είναι σαφές ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ή δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα αυτό προς το συμφέρον της χώρας μας. Φοβήθηκαν το εκλογικό κόστος, τους «Σαμαράδες», τους «Γεωργιάδηδες», τους «Βορίδηδες»", είπε.

Παρά το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κατοχυρώνει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας και την ελληνικότητα της ιστορίας της Μακεδονίας, ουσιαστικά παίρνει πίσω για λογαριασμό της Ελλάδας το όνομα της Μακεδονίας, και μια σειρά άλλες διεκδικήσεις, "η ΝΔ έχει τρεις γραμμές και ανάλογα τι την συμφέρει, πουλά και διαφορετική γραμμή. Σε κάποιους, ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη, αρνούνται την εθνική γραμμή, δεν μιλούν για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ όπου μιλούν για σύνθετη ονομασία ψάχνουν επιχειρήματα για να αρνηθούν τη συμφωνία, όπως τη γλώσσα και την υπηκοότητα".

Όμως "θέμα γλώσσας ποτέ δεν υπήρχε διότι η μακεδονική γλώσσα έγινε αποδεκτή από το ελληνικό κράτος, για εθνικούς λόγους ως αντίβαρο στον βουλγαρικό επεκτατισμό πολύ παλιότερα, ενώ για το θέμα της υπηκοότητας η ίδια η Βουλή των Σκοπίων, της Βόρειας Μακεδονίας πλέον, αποσαφηνίζει ότι η ιθαγένεια δεν προσδιορίζει, ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες της χώρας. Ακόμα δε περισσότερο για τις εμπορικές ονομασίες και επωνυμίες των γειτόνων είναι υποχρεωτικό, μέσω της Συμφωνίας, τα προϊόντα που έγραφαν «Made in Macedonia» να αλλάξουν με την προσθήκη του όρου «Βόρεια-North», προς όφελος των ελληνικών προϊόντων", υπογράμμισε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Και βέβαια, "η ΝΔ δεν διατυπώνει ρητά τη διαφωνία της και δεν αντιδρά εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ούτε ερώτηση δημόσια έγινε στον κ. Βέμπερ για τη σχετική θέση της συγκεκριμένης ευρωομάδας, ενώ και εδώ βουλευτές δηλώνουν ότι θα αναγνωρίσει τη Συμφωνία!", σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά αποδεικνύουν μία άνευ προηγουμένου πολιτική υποκρισία της αντιπολίτευσης, η οποία αποδείχθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να βγει ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών υιοθετώντας την πρόταση «καμία αναφορά στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, ενώ η θέση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή είναι διαφορετική. Αντίθετη άποψη με τον κ. Μητσοτάκη εξέφρασε χθες και ο κ. Βορίδης σε τηλεοπτική εκπομπή».

"Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: Άλλα λένε όταν είναι κυβέρνηση και άλλα λένε όταν είναι αντιπολίτευση; ", αναρωτήθηκε ο Αν. ΥΠΕΝ στρεφόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε δε, ότι το 2007 ο κ. Τζιτζικώστας ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος στην Επιτροπή Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 2008 ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο Βουκουρέστι, υπερασπίστηκαν την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Σήμερα, "ισχυρίζονται ότι είναι κατά της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, πρόταση την οποία ψήφισαν στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών και οι κ. Σγουρός και Μαχαίρας από το ΚΙΝΑΛ. Πρέπει να τοποθετηθεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής: Τελικά ποια είναι η θέση τους. Πόσο υποκριτές έναντι των Ελλήνων Μακεδόνων είναι; Διότι υποκρίνονται και παίζουν παιχνίδια".

"Οφείλουμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα στους πολίτες, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας. Εθνικό μας συμφέρον είναι ο ρόλος του ηγέτη στα Βαλκάνια, η στήριξη του ευρωπαϊκού δρόμου, η ενίσχυση των δημοκρατικών δυνάμεων, ο σεβασμός των πολιτών, κόντρα στον αυταρχισμό, κόντρα στον εθνικισμό και κόντρα στην διαφθορά", κατέληξε ο Αν. ΥΠΕΝ. "Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την αγάπη της για την Μακεδονία, ενισχύοντας πραγματικά πατριωτικά και τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα. Αλλιώς δεν θα άνοιγαν τα Τέμπη και οι σήραγγες του ΠΑΘΕ, δεν θα προχωρούσε το Μετρό, δεν θα ολοκληρωνόταν η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου,  δεν θα γινόταν ο Φορέας του Θερμαϊκού Κόλπου, δεν θα δίνονταν στο δημόσιο χώρο τα Στρατόπεδα Κόδρα και Μελά στη Θεσσαλονίκη, δεν θα προχωρούσε το φυσικό αέριο, η ανάπλαση της Έκθεσης, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, κ.ο.κ. Εμείς, έτσι αποδεικνύουμε τον ειλικρινή πατριωτισμό και την αγάπη για τον τόπο μας και την πατρίδα μας, σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και την πρόδωσαν πολιτικά και την υποτίμησαν". 

 

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)