to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 07.12.2021

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Τα λάθη της κυβέρνησης μας οδήγησαν στις σημερινές τραγικές εξελίξεις

«Κανείς στην Ελλάδα δεν ήθελε να φτάσουμε χθες στα 116 θύματα, σε 714 διασωληνωμένους και σε πάνω από 150 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Πρέπει όμως να συζητήσουμε γιατί φτάσαμε ως εδώ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε σχέση με τα καθημερινά θύματα της πανδημίας και την αναλογία θυμάτων στον πληθυσμό»


«Κανείς στην Ελλάδα δεν ήθελε να φτάσουμε χθες στα 116 θύματα, σε 714 διασωληνωμένους και σε πάνω από 150 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Πρέπει όμως να συζητήσουμε γιατί φτάσαμε ως εδώ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε σχέση με τα καθημερινά θύματα της πανδημίας και την αναλογία θυμάτων στον πληθυσμό. Έγιναν πολλά λάθη από την κυβέρνηση και για το λόγο αυτό φτάσαμε στο ακραίο και τιμωρητικό μέτρο του προστίμου στους ανεμβολίαστους από 60 ετών και πάνω, που επιβλήθηκε με πολιτική απόφαση και όχι με πρόταση των επιδημιολόγων», σχολίασε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις έξι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρόσθεσε, άνοιξε έγκαιρα τη συζήτηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού βλέποντας τα αδιέξοδα και την ένταση του νέου κύματος της πανδημίας λόγω των λαθών της κυβέρνησης. Προτείναμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, όπως και προτείναμε τη λήξη της διάρκειας ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού των 60 ετών και άνω, προτείνουμε όμως και θετικά μέτρα. Είναι περίεργο και ανεξήγητο γιατί η κυβέρνηση, εδώ και τόσους μήνες, δεν αξιοποιεί την αυτοδιοίκηση, τα ΚΑΠΗ, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τόσους κοινωνικούς φορείς που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, μαζί φυσικά με τον ΕΟΔΥ. Να προχωρήσουν την καμπάνια του εμβολιασμού και στη συνέχεια τον κατ’ οίκον εμβολιασμό για να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί.

«Τα λεφτά της λίστας Πέτσα στα κανάλια», δήλωσε, «φαίνεται ότι τελικά δεν έπιασαν τόπο σε σχέση με τον εμβολιασμό. Αυτό που έχει ακόμα και σήμερα πραγματικά ανάγκη η κοινωνία είναι δημόσια ιχνηλάτηση, μέριμνα και προληπτικά μέτρα για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, όπως έχουμε προτείνει στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενίσχυση της τηλε-εργασίας και φυσικά ενίσχυση του ΕΣΥ, με προσλήψεις, και επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών».

Ο Σ.Φάμελλος ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, καθώς το εμβόλιο αποτελεί αφενός ένα επίτευγμα της επιστήμης και αφετέρου ένα δικαίωμα στη ζωή. Σημείωσε όμως ότι, επειδή η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας και στο πρόγραμμα εμβολιασμού, οδηγηθήκαμε στο ακραίο μέτρο του προστίμου.

Επισήμανε ακόμη ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αλλά ακριβώς το αντίθετο, όπως καταθέτουν οι υγειονομικοί, τα νοσοκομεία έχουν τελικά λιγότερο προσωπικό από πέρυσι. Ανέφερε συγκεκριμένα και ως παράδειγμα ότι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Καβάλας, το 52% των οργανικών θέσεων νοσηλευτών παραμένουν κενές και το 45% των οργανικών θέσεων του παραϊατρικού προσωπικού.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων τέλος για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ο Σ.Φάμελλος σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν επεμβαίνει στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ και δήλωσε: «Δεν επεμβαίνουμε φυσικά στις εσωκομματικές διαδικασίες άλλων κομμάτων, αλλά αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι κατά πόσον οι εξελίξεις αυτές συντελούν ώστε η κοινωνία μας να γίνει πιο προοδευτική και πιο δημοκρατική. Παρακολουθούμε λοιπόν τις εξελίξεις αλλά έχουμε επιλέξει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί το κόμμα που εκφράζει πιο αποτελεσματικά και γνήσια την προοδευτική και δημοκρατική πολιτική σήμερα και τις ανάγκες μιας επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)