to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 04.02.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: "Συγκροτούμε το Μητρώο Αγροτών και προετοιμάζουμε τις Ομάδες Παραγωγών και τον ορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη"

"Είναι έτοιμες οι κυβερνητικές προτάσεις για τη συγκρότηση του Μητρώου Αγροτών", ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την παρουσία του στη σημερινή εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, όπως και η θεσμική περιγραφή " του προσδιορισμού του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και της συγκρότησης ομάδων παραγωγών", τα οποία αποτελούν αιτήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Επιπλέον, σχετικά με το ασφαλιστικό επεσήμανε ότι "για πρώτη φορά στη χώρα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε ο κάθε πολίτης να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το εισόδημά του. Πρέπει να επανέλθει η δικαιοσύνη και στο ασφαλιστικό".


Ο Σωκράτης Φάμελλος διευκρίνισε ότι είναι πράγματι "δύσκολο να δομηθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα σε μηδενική βάση. Και είναι μηδενική η βάση μετά τη λήστευση των αποθεματικών των ταμείων από PSI, Χρηματιστήριο, ομόλογα και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δημόσιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει". Και πρόσθεσε: "Το ασφαλιστικό, όπως και τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης, η οποία θα μας επιτρέψει να εκκινήσουμε και τη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

Από την πλευρά των δανειστών "δεν έχουμε ακόμα κατατεθειμένες προτάσεις, αλλά καταγράφουν τις παραμέτρους της δικής μας πρότασης. Από την πλευρά μας, όλοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επεξεργαζόμαστε περαιτέρω τις λεπτομέρειες του ασφαλιστικού, επικεντρώνοντας κυρίως στις ασφαλιστικές εισφορές των μεσαίων εισοδημάτων των επιστημόνων-επαγγελματιών, στις εισφορές και συντάξεις των αγροτών αλλά και στην ενίσχυση των συντάξεων για τον πλήρη επαγγελματικό βίο σε σύγκριση με την πρόωρη συνταξιοδότηση".

Σχολιάζοντας δε την Αντιπολίτευση, ανέφερε: "Ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις της. Το μόνο που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα είναι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη περί κατάσχεσης των αγροτικών επιδοτήσεων προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη των αγροτών στον ΟΓΑ και η ιδιωτική ασφάλιση".

"Αναρωτιόμαστε ποια είναι η θέση των αγροτών σε αυτό", συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. "Επιλέγει κάποιος από τους αγρότες να κοπούν οι αγροτικές συντάξεις που σήμερα ανέρχονται στο δημόσιο τμήμα στα 158, ενώ με τη δική μας πρόταση η εθνική σύνταξη θα πάει για όλους τους Έλληνες στα 384 ευρώ; Θα πουν όχι οι αγρότες στην πρόταση της κυβέρνησης η οποία ουσιαστικά διπλασιάζει την κατώτατη σύνταξή τους;".

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Εάν δεν επαναδομήσουμε τώρα το ασφαλιστικό, πολύ απλά δεν θα υπάρχουν συντάξεις". Κάλεσε δε την Αντιπολίτευση "να συμφωνήσει και να στηρίξει τη μη περικοπή των συντάξεων" διευκρινίζοντας ότι "η χώρα και η νέα γενιά έχει ανάγκη από κοινωνική δικαιοσύνη, να επιστρέψει η αξιοκρατία και και όσοι έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να βοηθούν όσους δεν έχουν".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)