to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 18.11.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος η Ελλάδα - Είναι σαφές πως η λιτότητα δεν μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη

«Υπάρχει μια απόφαση που προβλέπει επίλυση του χρέους είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες για όλα τα ζητήματα, η συζήτηση ωστόσο για το χρέος δεν μπορεί να πάει χαμένη και η κωλυσιεργία δεν βοηθά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Το υπουργείο είναι από τους βασικούς συντελεστές στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και έχει πολύ μεγάλη αξία το πώς το περιβάλλον μπορεί να συντελέσει στη δίκαιη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα στοίχημα είπε είναι να εισαχθούν νέες λογικές, όπως η κυκλική οικονομία. Υπογράμμισε ακόμα ότι πρέπει να μην είμαστε καταστροφικοί απέναντι στη φύση, το περιβάλλον πρέπει να γίνει η ταυτότητα της χώρας. Άλλωστε πολλοί ξένοι μας γνωρίζουν λόγω του περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι οι κανόνες για το περιβάλλον θα εφαρμόζονται το ίδιο για όλους, εμείς θα είμαστε τυπικοί στον έλεγχο και θα τους ενισχύσουμε, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τον πολίτη.

Αναφορικά με την επίσκεψη Ομπάμα σημείωσε πως τη τελευταία βδομάδα έχει ανοίξει μια συζήτηση σε σχέση με τις δηλώσεις του ότι η λιτότητα δεν συνδέεται με την ανάπτυξη. Ο κ. Φάμελλος τόνισε επίσης ότι δεν δεχόμαστε η χώρα μας να υποφέρει έχουμε προσφέρει αρκετά και αυτό που αναδείχθηκε τις τελευταίες μέρες είναι ότι ο Ομπάμα επέδειξε την ίδια κατεύθυνση μας σε ζητήματα, όπως η δημοκρατία.

Παράλληλα παίρνοντας θέση σε σχέση τη στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για το χρέος, ανέφερε πως υπάρχει μια απόφαση που προβλέπει επίλυση του χρέους είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες για όλα τα ζητήματα, η συζήτηση ωστόσο για το χρέος δεν μπορεί να πάει χαμένη και η κωλυσιεργία δεν βοηθά. Εμείς έχουμε τη διαβεβαίωση ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά και ευελπιστούμε ότι μπορούμε σύντομα να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Τέλος, σε σχέση με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακυρώσεις τις δηλώσεις της ΝΔ, όπως το επιχείρημα για τον  τετραπλασιασμό των εσόδων. «Αυτό το οποίο πλέον γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι δεν χρειάζεται ρουσφέτι για να κάνεις τις δουλειές σου και δεν θα αδικηθεί πλέον κανένας λόγω ενός μιντιάρχη» και πρόσθεσε πως τα στελέχη της ΝΔ απλά θέλουν να επιστρέψουν στις θέσεις εξουσίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)