to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:47 | 30.10.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Σκοπός της ΝΔ στην προανακριτική είναι να μη βγουν θέματα στην επιφάνεια (βίντεο)

«Αφού δεν μπήκε θέμα στην ολομέλεια δεν δικαιούται η ΝΔ να το βάλει μετά», τόνισε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προσπάθεια αποκλεισμού των κκ Πολάκη και Τζανακόπουλου, από την προανακριτική επιτροπή


«Τη μέρα που συγκροτήθηκε η προανακριτική επιτροπή δεν τέθηκε κάποιο ζήτημα για τον Π.Πολάκη και τον Δ.Τζανακόπουλο», τονίζει ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφορικά με την προσπάθεια αποκλεισμού των κκ Πολάκη και Τζανακόπουλου, από την προανακριτική για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel έκανε λόγο για «κλασική μηχανορραφία» της ΝΔ και  υπογράμμισε ότι «η ΝΔ επιχειρεί να φιμώσει την προανακριτική επιτροπή καθώς φαίνεται ότι πάει να επαληθευτεί ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ότι αυτή η προανακριτική θα βγάλει θέματα εις βάρος της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Μήπως ο καταγγέλλων γίνει καταγγελλόμενος;»

«Για να το προλάβουν αυτό πρέπει να δημιουργήσουν ασφυξία στην προανακριτική και δημιουργούν θέμα εκ των υστέρων. Μιλάμε για μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «αφού δεν μπήκε θέμα στην ολομέλεια δεν δικαιούται η ΝΔ να το βάλει μετά».  

Επιπλέον, ο Σ.Φάμελλος υπογράμμισε ότι «σκοπός της ΝΔ είναι να μη λειτουργήσει η προανακριτική και να μη βγουν θέματα στην επιφάνεια». Ωστόσο ο ίδιος δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «έχουμε δει αρκετά σκηνικά που δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε μία "δεξιά του 50". Η ΝΔ αμφισβητεί την κοινοβουλευτική λειτουργία».

Ακόμα, σε σχέση με την επιστολή του Αλ.Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής σε σχέση με τον αποκλεισμό των Πολάκη και Τζανακόπουλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «του ζητάμε να λύσει το θέμα. Πιστεύω ότι ο ΠτΒ θα επαναφέρει τα θέματα στη κοινοβουλευτική κανονικότητα, θα επικρατήσει η λογική και θα βρεθεί λύση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την υποχρέωση να ορίσει τους εκπροσώπους που εξέλεξαν οι Έλληνες πολίτες.Η Επιτροπή δεν είναι παραπάνω από το εκλογικό σώμα. Τα στελέχη μας πρέπει να είναι εκεί γιατί δεν υπάρχει κανένα κώλυμα», σχολίασε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στο Μακεδονικό ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «εφιάλτη» το ενδεχόμενο να αναδειχθεί μια κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία που θα έβαζε θέμα στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Συζητάμε πλέον για την αλλαγή των βιβλίων στη Βόρεια Μακεδονία», υπενθύμισε ο ίδιος κάνοντας λόγο ωστόσο για «τραγική στάση της ΕΕ η οποία αθέτησε την ευρωπαϊκή ιδέα η οποία έχει στη βάση της, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη».

Παράλληλα, κάνοντας κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης σημείωσε ότι αυτή απευθύνεται σε πέντε διαφορετικά ακροατήρια γεγονός το οποίο «είναι επικίνδυνο», ενώ προειδοποίησε ότι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «αρχίζει να γίνεται μονοδιάστατη και υποτονική, σαν να παραμένουμε αδρανείς. Διακρίνω μια μετατόπιση της διπλωματικής πολιτικής». 

«Στην περίπτωση των Βαλκανίων είναι πολύ σημαντικό να έχουμε γυρισμένο το πρόσωπο σε αυτά και όχι την πλάτη» τόνισε ο Σ.Φάμελλος και πρόσθεσε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε όραμα στη Θεσσαλονίκη  και προοπτική ανάπτυξης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)