to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σ. Φάμελλος: Σε εξέλιξη 160 αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική ύψους μισού δισ. ευρώ

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή την συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία.


Στο επίκεντρο της έντονης αντιπαράθεσης βρέθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα και η περιβαλλοντική πολιτική.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ότι για τις νέες καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής έχει ευθύνη η κυβέρνηση, γιατί αδράνησε εδώ και επτά μήνες χωρίς να προχωρήσει στη θωράκιση της περιοχής.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και εκτελούνται 160 αντιπλημμυρικά έργα ύψους μισού δισ. ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής. Τους τελευταίους επτά μήνες γίνονται σημαντικά έργα, όπως η ολοκληρωμένη μελέτη για την νέα Εθνική Οδό Μάνδρας - Θήβας, ύψους 25 εκ ευρώ, η μελέτη για την εκτροπή του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης, και η αποκατάσταση των οδών και των πεζοδρομίων της πόλης», τόνισε ο κ. Φάμελος. 

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, που έκανε λόγο για εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης και ανικανότητα και επέμεινε ότι τίποτα δεν προχώρησε μέσα στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της.

Ο κ. Φάμελος αντέτεινε ότι, η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την κακοδαιμονία που κληρονόμησε, ενώ μίλησε για «κλειστά Φαραωνικά σχέδια» που γίνονταν για την διαχείριση των απορριμμάτων προκειμένου «να μοιράσουν την πίτα».

«Αποτέλεσμα αυτής της ρεμούλας και αυτής της πολιτικής, ήταν να επιβάλλονται πρόστιμα στη χώρα τα οποία πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος», πρόσθεσε.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε και μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, και του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά.

Ο κ. Τσιρώνης κατηγόρησε τον κ. Αμυρά για «φθηνή αντιπολίτευση του χειρίστου είδους, επιπέδου φοιτητικού αμφιθέατρου» και χαρακτήρισε τραγική την επίθεση που εξαπέλυσε, τόσο στον ίδιο, όσο και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, κατηγορώντας τους ότι ενώ ως αντιπολίτευση ήταν φανατικά αντίθετοι στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, σήμερα έρχονται μεταμορφωμένοι με ένα χαμόγελο και στηρίζουν αυτή τη λύση.

«Μόνο διαχείριση του εγκλήματος έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε ό,τι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Όλη αυτή την παραοικονομία πάνω στα απορρίμματα, αυτό το έγκλημα το ξεχνάτε; Ναι είμαι κάθετα αντίθετος με τους ΧΥΤΑ. Φυσικά δεν συμφωνώ ούτε με της Φιλής ούτε με το Γραμματικό. Αλλά η κ. Δούρου βρήκε μια κατάσταση. Στη Μάνδρα μιλάμε για ένα χωροταξικό έγκλημα 40ετίας, 50ετίας, μια ρεμούλα. Και ακούμε και κριτική γιατί δεν λύσαμε μέσα σε τρία χρόνια αυτό το έγκλημα;», υπογράμμισε ο κ. Τσιρώνης.

«Όντως δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο εδώ. Εσάς διέγραψαν από το κόμμα σας για τη πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό και σας ενόχλησε ότι έθεσα περιβαλλοντικά θέματα…», αντέτεινε ο κ. Αμυράς.

«Το κόμμα μου δεν με έχει διαγράψει και όλες οι εισηγήσεις μου στα όργανα πέρασαν ομόφωνα. Απορία όμως ψάλτου βήξ. Για την κυκλική οικονομία τίποτα δεν ξέρετε, τίποτα δεν λέτε», σχολίασε ο κ. Τσιρώνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)