to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 08.11.2017

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Το «πόθεν έσχες» του κ. Μητσοτάκη έπρεπε να είναι πλήρες

Μέσα στο «σπίτι» του κ. Μητσοτάκη υπάρχει προφανώς εμπλοκή με την off-shore της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ουσιαστικά και πολιτικά έπρεπε το «πόθεν έσχες» του αρχηγού της ΝΔ να είναι πλήρες, καθαρό, ανακοινωμένο και διαυγές, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


«Προσωπικά δεν με εκπλήσσει ... στην Εξεταστική ανακαλύψαμε ότι είχε δάνειο περίπου 800.000 ευρώ και συζητάγαμε εάν θα άρχιζε να το πληρώνει» είπε χαρακτηριστικά.

«Αποκαλύπτεται ότι στα άδυτα της εξουσίας και πίσω από τις κλειστές πόρτες του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας υπάρχει ένα παράλληλο "πάρτι" εις βάρος των πολιτών που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους τίμια, να ζήσουν την οικογένειά τους, είτε επιχειρηματίες είτε εργαζόμενοι. Όλοι αυτοί που μας κουνάγαν το δάχτυλο για μία ιεραποστολική προσήλωση σε δημοσιονομικούς αριθμούς, φαίνεται ότι παράλληλα άνοιγαν την πίσω πόρτα της τραπεζικής και χρηματιστηριακής ανομίας, προκειμένου κάποιοι να διαχειρίζονται τον κόπο των λαών», είπε ο κ. Φάμελλος.
 
Τόνισε ότι «μας έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το πώς η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να κουκουλώσει και να περιορίσει την έρευνα γύρω από το ζήτημα:
 
οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να μπλοκάρουν ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την προστασία των καταγγελτών, κάτι που δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για την ανοιχτή στήριξη του κ. Μητσοτάκη στο λόμπι των μεγάλων συμφερόντων και το παραοικονομικό κύκλωμα
 
μέσα στο "σπίτι" του κ. Μητσοτάκη ... υπάρχει προφανώς εμπλοκή της κ. Μητσοτάκη, έχει εξωχώρια εταιρεία ... δεν ξέρω εάν συνδέεται με την επίμονη προσπάθεια να μην αναφέρεται στο "πόθεν έσχες" του κ. Μητσοτάκη το θέμα των περιουσιακών στοιχείων της κ. Μαρέεβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη»
 
Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «πέρα από τη στενή λογιστική ή νομική ανάγνωση ... ουσιαστικά και πολιτικά έπρεπε το "πόθεν έσχες" του κ. Μητσοτάκη να είναι πλήρες, καθαρό, ανακοινωμένο και διαυγές ... όχι μία ανακοίνωση από τη ΝΔ που προσπαθούσε να καλύψει αυτό που χθες αποκαλύφθηκε, η συμμετοχή της κ. Μητσοτάκη στα Paradise Papers».
 
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Προσωπικά δεν με εκπλήσσει ... στην Εξεταστική ανακαλύψαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δάνειο περίπου 800.000 ευρώ και συζητάγαμε εάν θα άρχιζε να το πληρώνει... Υπήρχε τόσα χρόνια ένα πέπλο προστασίας προς όλα αυτά τα golden boys της πολιτικής, θεωρητικά τους "άριστους", που αποδεικνύεται ότι δεν είναι...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)