to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 15.01.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Οι τάχα «σταθερές» κυβερνήσεις, ενισχυμένης αναλογικής οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αποδόμησε το σαθρό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας ότι η απλή αναλογική δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι οι τάχα «σταθερές» κυβερνήσεις, εκλεγμένες με ενισχυμένη αναλογική, ήταν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία.


«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε, πρώτος, ζήτημα Προέδρου της Δημοκρατίας, συνδυάζοντάς το με τον εκλογικό νόμο. Η Νέα Δημοκρατία προσφεύγει σε τακτικισμούς και παίζει παιχνίδια με τους δημοκρατικούς θεσμούς, σε μία προσπάθεια να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, σε μία στιγμή  μάλιστα που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σημαντικά εθνικά θέματα», τόνισε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκαϊ» και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι».

Επισήμανε ότι το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας να έχει η ψήφος των ομογενών την ίδια βαρύτητα ήταν προσχηματικό και αποτελεί άλλη μία πολιτική της απάτη, καθώς τώρα, με την πρότασή της για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με μπόνους εδρών, αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμεί η ψήφος κάθε πολίτη να έχει την ίδια βαρύτητα. Δήλωσε ακόμη, ότι η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να ανοίγει ζητήματα που διχάζουν την Ελλάδα, καθώς δεν συντάσσεται με την πρόταση του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε την επανεκλογή του κυρίου Παυλόπουλου, στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, και την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξει η χώρα μία ενιαία εθνική γραμμή.

Αποδόμησε το σαθρό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας ότι η απλή αναλογική δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι οι τάχα «σταθερές» κυβερνήσεις, εκλεγμένες με ενισχυμένη αναλογική, ήταν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία.

Τοποθετήθηκε τέλος, για το δόγμα «νόμος και τάξη» της ΝΔ, άλλη μία επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης για να αλλάξει την ατζέντα, στήνοντας επικοινωνιακά σόου στο Κουκάκι, ενώ ουσιαστικά αφήνει απροστάτευτους τους κατοίκους, όπως απέδειξε η πρόσφατη διαμαρτυρία των κατοίκων των Εξαρχείων για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην περιοχή τους.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)