to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 29.01.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο απειλούν την κοινωνική συνοχή

«Το πρωτάθλημα πρέπει να παίζεται στα γήπεδα και όχι σε Υπουργικά και πολιτικά γραφεία. Μετά την πρώτη απαράδεκτη παρέμβαση του κυρίου Αυγενάκη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, και γενικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, η κυβέρνηση προχωρεί σε συνεχόμενα λάθη, αλλά και σε ένα ακόμη λάθος νομοθετικό χειρισμό με τη χθεσινή κατάθεση τροπολογίας για την μετατροπή των ποινών πολυ-ιδιοκτησίας από υποβιβασμό, σε αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.Η κυρία Μενδώνη, η οποία αντικατέστησε τον αρμόδιο Υφυπουργό, κύριο Αυγενάκη, επικαλέστηκε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, για να δικαιολογήσει την κατάθεση της κυβερνητικής τροπολογίας, ενώ η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που τη διέρρηξε και καλλιέργησε το διχασμό μεταξύ των οπαδών του ποδοσφαίρου, μεταξύ Βορρά και το Νότου», δήλωσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6» της Θεσσαλονίκης.


«Στην προχειρότητα και τους τρομερά λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ που έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και στο ποδόσφαιρο, απαντήσαμε εχθές με την υπογραφή αίτησης ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα. Σκοπός ήταν οι βουλευτές της ΝΔ να αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, ο κύριος Μητσοτάκης θέτει θέμα πειθαρχίας, δηλαδή διαγραφών ενώ, ο κύριος Αυγενάκης δεν εμφανίστηκε να υποστηρίξει την τροπολογία στη Βουλή. Η εν λόγω τροπολογία, όπως συζητιέται,  είναι επιπλέον, τόσο πρόχειρη, ώστε, ενδεχομένως, να μην μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς από τη δημόσια συζήτηση προκύπτει ότι δεν είναι νομοθετικά επαρκής και απαιτεί επιπλέον αλλαγές στο Πειθαρχικό Δίκαιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και τη γνώμη της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA)» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο Σ.Φάμελλος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το πρωτάθλημα να παιχτεί μέσα στα γήπεδα. Είχε καταφέρει να κάνει σοβαρά βήματα ώστε να εξυγιάνει το πλαίσιο, να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις και αναξιοπιστία, με κύριο σκοπό τη μείωση των παρεμβάσεων και την αύξηση της  αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα τόσο της διοίκησης και της διαιτησίας, χωρίς όρους πολιτικής και δικαστηρίων. «Πολιτική μας βούληση ήταν να ξεχωρίσουμε το ποδόσφαιρο από την πολιτική και τα οικονομικά συμφέροντα. Τώρα όμως βλέπουμε ότι η χώρα κάνει ένα βήμα πίσω. Φαίνεται ότι τα  οικονομικά συμφέροντα του ποδοσφαίρου ισοπεδώνουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Αποκαλύπτεται, για άλλη μία φορά η πολιτική εξαπάτησης της κοινωνίας, όπως έκανε η ΝΔ στο Μακεδονικό, το προσφυγικό, την οικονομία κ.ά. αλλά και η πολιτική συναλλαγής της με συμφέροντα που στήριξαν την εκλογή της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε τέλος, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε ακόμη να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων ομάδων στα τηλεοπτικά δικαιώματα και θύμισε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα ο κύριος Παππάς, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την εξαγορά της υπερχρεωμένης Forthnet/Nova από την Alter Ego με «κούρεμα» δανείων που ξεπέρασε το 80%, πράξη που πέρα από την αδικία προς άλλους δανειολήπτες παραβιάζει κανόνες δεοντολογίας και ανταγωνισμού.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)