to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:41 | 31.05.2023

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το μοναδικό προοδευτικό κόμμα εξουσίας με πυξίδα τα συμφέροντα της κοινωνίας

«Δεν μπορεί άρα να είναι λύση για την Ελλάδα ένας βολικός δικομματισμός της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με στόχο μόνο τις καρέκλες εξουσίας»


«Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι να καταφέρουμε συλλογικά να ανατρέψουμε το προηγούμενο αρνητικό αποτέλεσμα. Επιδιώκουμε μία νίκη που θα είναι πάνω από όλα νίκη για την κοινωνία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί πολιτική όχι για τις καρέκλες των στελεχών μας αλλά για να έχουν μία καλύτερη ζωή οι πολίτες και καλύτερο μέλλον η Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρεσβεύει αξίες. Τις αξίες της δικαιοσύνης της ισότητας, της ισονομίας, δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εργασίας και της δημιουργίας. Για έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε ισχυρή δημόσια παιδεία και υγεία. H ήττα της 21ης Μαΐου δεν μάς δίνει το δικαίωμα να «λιποτακτήσουμε» και να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτές τις αξίες και το καλό της Ελλάδας. Τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτά που αμφισβητούνται από τις πολιτικές που εφάρμοσε και θέλει να συνεχίσει να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εάν επανεκλεγεί, και για αυτά οφείλουμε και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash fm» Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο, Λάζαρο Θεοδωρακίδη.

Παραδέχτηκε ότι σαφώς και έπαιξαν ρόλο οι «παραφωνίες» κατά την προεκλογική περίοδο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο αρνητικό αποτέλεσμα αλλά, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, έχουμε αναλάβει όλοι και όλες την ευθύνη για το ότι το πρόγραμμά μας δεν «έφτασε» στους πολίτες, για την ήττα της στρατηγικής σχηματισμού μίας προοδευτικής συμμαχικής κυβέρνησης, αφού οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις δεν ενστερνίστηκαν την πρότασή μας και δεν στήριξαν στην πράξη την απλή αναλογική.

Ειδικότερα για την αποτυχία της απλής αναλογικής είπε: «Έπρεπε να είχαμε δει νωρίτερα ότι η άρνηση των υπόλοιπων προοδευτικών κομμάτων να στηρίξουν την απλή αναλογική και άρα την προοπτική μίας συμμαχικής κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα να μεταφέρεται ασάφεια προς το εκλογικό σώμα που, με την ψήφο του, την 21η Μαΐου έδειξε ότι προτιμά μία ισχυρή και ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης».

Θύμισε ότι ο βολικός δικομματισμός, όπως τον χαρακτήρισε, με την εναλλαγή της εξουσίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες είναι αυτός που οδήγησε την Ελλάδα στο πελατειακό κράτος, στην αναξιοκρατία αλλά και στη χρεωκοπία και τα μνημόνια. «Δεν μπορεί άρα να είναι λύση για την Ελλάδα ένας βολικός δικομματισμός της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με στόχο μόνο τις καρέκλες εξουσίας».

Στάθηκε ακόμη στους «κινδύνους» που ενέχει άλλη μία διακυβέρνηση Μητσοτάκη αφού, ανοιχτά καταθέτει ότι θέλει να πλήξει και να ξεπουλήσει τη δημόσια παιδεία, να μην ενισχύσει αλλά να αποδυναμώσει την δημόσια υγεία, αλλά ακόμη και να παραδώσει υπηρεσίες ύδρευσης σε ιδιώτες. «οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για ψέματα μετά μουσικής, όπως είπε αναφερόμενος στη μεγαλειώδη συναυλία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη, προσβάλλει τους πολίτες».

Ο Σ.Φάμελλος ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι μόνο να μην λάβει ισχυρό ποσοστό ο κος Μητσοτάκης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αλλά να λάβει ισχυρό ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και ότι αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μόνο η δεξιά πολιτική και όχι τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να αποτρέψει τα σχέδια μίας επόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και η μοναδική δύναμη που μπορεί να ασκήσει προοδευτική πολιτική από τη θέση της κυβέρνησης».

Σημείωσε ότι η πολύπλευρη επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο αποτελεί και την ισχυρότερη απόδειξη ότι είναι η πολιτική δύναμη που παλεύει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας και δεν είναι συστημικό κόμμα και για το λόγο αυτό είναι στο στόχαστρο του συστήματος εξουσίας.

Απάντησε επίσης πως δεν υπάρχουν αποκλεισμοί σχετικά με τις εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτήν την προεκλογική περίοδο: «λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να μην υπάρξουν πάλι «παραφωνίες» που πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κάλπη. Η Εκλογική Επιτροπή περιλαμβάνει τα νέα πρόσωπα που είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο think tank. Πρόκειται για ένα νέο πολιτικό δυναμικό που πρέπει να αναδειχθεί αλλά και να συμβάλει επαρκώς και που πλαισιώνει τον Πρόεδρό μας, Αλέξη Τσίπρα, και συντονίζεται από τον Διονύση Τεμπονέρα».

Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την υποχρέωση να επικοινωνήσει στην κοινωνία τις προτάσεις του, το πρόγραμμά του για καλύτερες αμοιβές, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος. «να «περάσουν» στην κοινωνία και να μην επισκιαστούν είτε από παραφωνίες είτε από προπαγάνδα που εκμεταλλεύτηκε αυτές τις παραφωνίες».

Κλείνοντας σημείωσε πως το «αφήγημα» του κ. Μητσοτάκη φαίνεται να καταρρέει πριν καν τις επόμενες εκλογές: «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο ήδη για δημοσιονομικούς περιορισμούς και για πλεονάσματα, άρα για νέα λιτότητα για τους πολλούς, για προβληματικό ισοζύγιο πληρωμών με δεκαπλάσιο έλλειμμα, για κατάργηση των οριζόντιων επιδοτήσεων στο ρεύμα και για μείωση των δημοσίων δαπανών και άρα έργων. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιπλέον πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές σχεδόν 10%, ήδη από τον Ιανουάριο του 2023 που θα αυξηθούν και άλλο το 2024, κάτι που δεν ακούστηκε κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο αλλά, ακούστηκε η προσωπική γνώμη του Γιώργου Κατρούγκαλου που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δε και οι αγρότες με οφειλές στον ΕΦΚΑ από αύριο, 1η Ιουνίου, δεν θα έχουν υγειονομική περίθαλψη, δηλαδή η ΝΔ μάς γυρίζει πάλι πίσω σε μνημονιακά χρόνια».    ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)