to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 29.11.2022

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η εναλλακτική λύση για ένα καλύτερο αύριο, για μία ανάσα για την Ελλάδα

«Σε πόσες ακόμα παραβιάσεις δημοκρατικών και συνταγματικών αρχών θα προβεί το καθεστώς Μητσοτάκη για να συντηρηθεί στην εξουσία; Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να συμπυκνωθεί σε ιδιωτικοποιήσεις, αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις, τακτοποίηση γαλάζιων παιδιών σε δημόσιους φορείς και ρουσφέτια παντού. Ένα σύστημα που στήθηκε με αδιαφάνεια, με ανισοτιμία, με ρουσφέτια με κολλητούς. Ένα ευρύτατο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία αλλά και στην περιουσία των πολιτών όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με τα κόκκινα δάνεια και την υπόθεση Πάτση», τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash Fm» Θεσσαλονίκης» και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη.


«Σε πόσες ακόμα παραβιάσεις δημοκρατικών και συνταγματικών αρχών θα προβεί  το καθεστώς Μητσοτάκη για να συντηρηθεί στην εξουσία; Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να συμπυκνωθεί σε ιδιωτικοποιήσεις, αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις, τακτοποίηση γαλάζιων παιδιών σε δημόσιους φορείς και ρουσφέτια παντού. Ένα σύστημα που στήθηκε με αδιαφάνεια, με ανισοτιμία, με ρουσφέτια με κολλητούς. Ένα ευρύτατο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία αλλά και στην περιουσία των πολιτών όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με τα κόκκινα δάνεια και την υπόθεση Πάτση. Πάτσηδες δηλαδή κοράκια για τα κόκκινα δάνεια, Στάσσηδες δηλαδή γαλάζια παιδιά που ωθούν σε απαράδεκτα υπερκέρδη εν μέσω κρίσης στις πλάτες των καταναλωτών, και Δημητριάδηδες δηλαδή διαπλοκή που παρακολουθεί τους πάντες. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, το αίτημα είναι ένα. Διενέργεια εκλογών και αλλαγή κυβέρνησης», τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash Fm» Θεσσαλονίκης» και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης εκ μέρους Αλέξη Τσίπρα για πέμπτη συνεχόμενη φορά ζητώντας του να απαντήσει για το ζήτημα των υποκλοπών, είπε: «Είναι προφανές ότι ο κος Μητσοτάκης κρύβεται. Αυτό αποδεικνύουν οι πολλαπλές απουσίες α​πό τη Βουλή αλλά και το γεγονός ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεχίστηκε η κυβερνητική τακτική κουκουλώματος και καθυστερήσεων. Αυτό, ακόμη και όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ΕΥΠ και του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης “Predator”, αφού εφαρμόστηκε το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει πως οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους ενώ η κλήση των μαρτύρων δεν ήταν για την ΕΥΠ αλλά για το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator».

«Ο κος Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει το διάλογο και την έρευνα για το ζήτημα των υποκλοπών που συνδέονται απευθείας με τον ίδιο», υπογράμμισε, «Αυτό επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη χρήση παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων (PEGA), ότι υπάρχει κακόβουλο λογισμικό που συνδέεται με την κυβέρνηση, καθώς και προσπάθεια περιορισμού της σχετικής έρευνας, ενώ τίθεται σοβαρό ζήτημα ενόψει εκλογών. Ο κος Μητσοτάκης επικαλείται το απόρρητο για να σταματήσει τις αποκαλύψεις. Φτάσαμε στο σημείο, με ευθύνη του, να καταστραφούν τα στοιχεία της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, να είναι υπό παρακολούθηση ο υπεύθυνος αμυντικών εξοπλισμών, ο σύμβουλος του ιδίου για θέματα ασφάλειας και κορυφαίοι Υπουργοί. Το νοσηρό κλίμα σήμερα είναι αποτέλεσμα της επιλογής του κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει ένα δίκτυο παρακολουθήσεων γύρω του».

Ο Σ.Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι είναι προφανές πως παραμένει κεντρικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. «δεσμευόμαστε ότι αυτό θα γίνει γιατί ο κος Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή. Γιατί δεν διασφαλίζει ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) θα λειτουργεί με διαφάνεια ώστε οι τηλεφωνικοί πάροχοι να μπορέσουν να δώσουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις;».

Απαντώντας σε ερώτημα τέλος για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος και εάν βλέπει εκλογές είπε: «Υπάρχει θέμα πολιτικής αστάθειας και εκλογές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή από εδώ και μπρος. Απέναντι σε αυτή την πολιτική αποδόμηση, ο κος Μητσοτάκης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αφήγημα για να καλύψει τα σοβαρά προβλήματα και να μεταθέσει τη συζήτηση στο μέλλον ενώ η ακρίβεια, οι υποκλοπές είναι στο παρόν. Έχει καταδικάσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε φτωχοποίηση και προσπαθεί να κρύψει αυτά τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα με το επικοινωνιακό του αφήγημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει κοστολογημένο Πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα που πατάει πάνω στους άξονες που παρουσίασε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας, το οποίο και επικοινωνούμε οι βουλευτές και τα στελέχη του σε εξορμήσεις και εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Για την ακρίβεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αντιμετώπιση της φτώχειας, την αύξηση των μισθών, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ακόμη και για το δημογραφικό πρόβλημα. Ετοιμαζόμαστε κοινωνικά, πολιτικά και οργανωτικά για την επόμενη μέρα με μία προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για ένα καλύτερο αύριο, για μία ανάσα για την Ελλάδα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)