to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 05.05.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τις εγκληματικές κυβερνητικές προθέσεις για το περιβάλλον

Αποκαλυπτική και αρκετά τρομακτική, για τις εγκληματικές περιβαλλοντικές προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, Σωκράτης Φάμελλος.


Ο Σ. Φάμελλος υποστήριξε ότι με το σημερινό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση προχωρά σε ένα «περιβαλλοντικό έγκλημα», εναντίον του οποίου έχουν ταχθεί όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς και ο Συνήγορος του Πολίτη, ενώ παραβιάζει πλήθος αποφάσεων του ΣτΕ.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήρθε στη Βουλή για να βάλει τη σφραγίδα του και να αναλάβει τη μαύρη παλιά περιβαλλοντική πολιτική του, αντί της πράσινης ανάπτυξης», σημείωσε, ενώ τον κατηγόρησε ότι επέλεξε να μην πει τίποτα για το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών, όπως ο ΑΔΜΗΕ.

Παράλληλα, ο Σ. Φάμελλος υπεραμύνθηκε της πολιτικής του κόμματός του, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έπιασε όλους τους περιβαλλοντικούς στόχους για το 2020, για τους οποίους σήμερα πανηγυρίζει η ΝΔ».

Ακόμα, χαρακτήρισε «ψέματα τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για το τι ισχύει στην Ευρώπη σχετικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, σε περιοχές Natura», και τόνισε ότι «είναι επικίνδυνη η πολιτική της ΝΔ που οδηγεί στην αποδόμηση του κράτους και του περιβάλλοντος, αλλά και σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Απαντώντας στις αιχμές του πρωθυπουργού για τη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο, ο κ. Φάμελλος αντέτεινε ότι στις κινητοποιήσεις που γίνονται από τους πολίτες, βεβαίως και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής από όλους, αλλά, όπως είπε, πρέπει να τηρούνται με όρους συνέπειας και ισοτιμίας σε όλους τους χώρους, όπως και για τα «πανηγύρια» έξω από το Μαξίμου.

«Σήμερα, θα ψηφίσετε με αυτό το νομοσχέδιο, την παραβίαση του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ. Επιχειρείτε, με τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εγκληματικό οικολογικό πραξικόπημα εναντίον του οποίου είναι όλη η περιβαλλοντική κοινότητα που ζητά την απόσυρσή του. Είναι επιτακτική συνταγματική ανάγκη να το αποσύρετε. Μην αφήνετε άλλα παράθυρα του μαύρου πε περιβαλλοντικού παρελθόντος σας. Πάμε μαζί για ένα πράσινο παράθυρο», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)