to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 23.02.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Να απαιτήσουμε τη διαμόρφωση πολιτικών συμμαχιών στην Ευρώπη που θα εκπέμπουν αλληλεγγύη (βίντεο)

«Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην επιμονή του κ. Λοβέρδου να χρησιμοποιεί τον όρο «λαθρομετανάστες» σε έναν ακραίο λόγο συνεπικουρούμενος από τον κ. Οικονόμου το πρωί, που ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε όποιον συγκινείται από την εικόνα των μανάδων με τα παιδιά «να το αναλάβει» ο ίδιος, όπως είπε σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ.


«Η μητέρα με το μωρό που βρίσκεται στον Πειραιά δεν έχει καμία σχέση με τη μητέρα στην εμπόλεμη ζώνη π.χ. στο Χαλέπι» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός για το προσφυγικό που περιλαμβάνει αξιοποίηση χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά τους πρόσφυγες όπως τα relocations camp.

Όπως υποστήριξε η Αυστρία και οι χώρες του Βίζενγκαρντ δεν τηρούν τις αποφάσεις της Ε.Ε. όπως και η Τουρκία. Χαρακτήρισε ανιστόρητες τις συγκρίσεις που επιχείρησαν οι συνομιλητές του ανάμεσα στον Αύγουστο του 2014 με το 2015 καθώς οι προσφυγικές ροές και ο πόλεμος που εξελίσσεται στη Συρία «δεν έχουν καμία σχέση».

Ως χώρα πρέπει να απαιτήσουμε ακόμα και με βέτο τη διαμόρφωση άλλων πολιτικών συμμαχιών στην Ευρώπη, ειδικά όταν έχουμε τουλάχιστον την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ να εκπέμπουν την πολιτική αλληλεγγύης που εξέπεμπε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Άνοιξη του 2015, πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ρόλο του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι το χρησιμοποιούμε για να ελέγξει τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια και ως μέσο πίεσης στην Τουρκία, μήπως και τηρήσει τις υποχρεώσεις της. «Δεν μπορεί να μας ζητούν να είμαστε συνεπείς και να μην είναι κάποιοι άλλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος τέλος στο αγροτικό υπογράμμισε ότι κυβέρνηση και αγρότες συμφώνησαν να υπάρχει δίκτυο συζήτησης για την αγροτική παραγωγή. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης αφορούν όλα τη μείωση του κόστους για τους αγρότες. «Η λογική της έντασης δεν θα επικρατήσει, δεν υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση» είπε τονίζοντας ότι η μείωση φορολογίας θα αφορά και τους επαγγελματίες.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)