to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 17.03.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Μόνη επιλογή η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

Βιώνουμε μία εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση και τώρα η προστασία της ανθρώπινης ζωής έχει απόλυτη προτεραιότητα»


«Βιώνουμε μία εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση και τώρα η προστασία της ανθρώπινης ζωής έχει απόλυτη προτεραιότητα. Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, από τη αρχή δηλώσαμε ότι βάζουμε πλάτη, συμβάλλουμε με προτάσεις και διαθέτουμε όλα τα στελέχη και τις δυνάμεις μας σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε όλοι ταγμένοι στον κοινό σκοπό της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της ελληνικής κοινωνίας ώστε, η κοινωνία μας να βγει όρθια και ενωμένη από αυτήν την κρίση»

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να εξειδικεύσει τα μέτρα του Eurogroup και το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρέπει να διασφαλίσουμε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, κανείς εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος, να διευθετηθούν θέματα ασφαλιστικών εισφορών, να στηρίξουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτές τις δύσκολες μέρες και να ληφθεί μέριμνα για τους ωρομίσθιους εργαζόμενους, που μένουν χωρίς δουλειά και αμοιβή»

«Πρέπει επίσης να μην προχωρήσουν κατασχέσεις κατοικιών και ακίνητης περιουσίας αυτό το διάστημα. Οφείλουμε ακόμη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα διακοπεί η παροχή ύδρευσης, ρεύματος, φυσικού αερίου σε κανέναν πολίτη, καθώς και πρέπει να γίνει συμφωνία της πολιτείας με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα τηλε-εργασίας και να υπάρχουν εκπτώσεις στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, εχθές, στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα».

Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τη διαφορετική στάση των χωρών σε αυτή την κρίση δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα στη Μεγάλη Βρετανία, σημείωσε ότι: «Για όλους εμάς, όλο το πολιτικό σύστημα, όπως άκουσα και τον κύριο Κακλαμάνη να δηλώνει, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Έχουμε όλοι καταλάβει ότι σε δύσκολες στιγμές, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, όλοι προσβλέπουμε στην πολιτεία. Η κρίση λόγω κορωνοϊού αναδεικνύει πως η λειτουργία και η θεωρία των αγορών δεν μπορεί να μάς σώσει τώρα που κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή. Σήμερα ακόμη καταρρίπτεται η επιλογή ιδιωτικοποιήσεων και περιορισμού του δημόσιου τομέα στην υγεία και σε άλλους τομείς. Όλοι σήμερα ζητάμε ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας και συνεπώς διαψεύδονται όσοι στο παρελθόν, με το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο, έθεσαν σε διαθεσιμότητα γιατρούς και υγειονομικούς. Αυτό είναι που μας φέρνει πιο κοντά με τον κύριο Κακλαμάνη, όχι όμως με τον κύριο Μητσοτάκη και τον πυρήνα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω, μετά από το πέρας της σημερινής κρίσης, που θα είμαστε όλοι μαζί, να ανοίξουμε μία μεγάλη συζήτηση για το μοντέλο δημόσιας υγείας που χρειαζόμαστε. Τώρα, στηρίζουμε την πολιτική πρόληψης και περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, μένουμε στο σπίτι, χειροκροτούμε τους υγειονομικούς μας, στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και περιμένουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους τους πολίτες».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)