to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 19.03.2021

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Μια σοβαρή κυβέρνηση οφείλει να επικεντρωθεί στην πανδημία και να βρει τι έχει κάνει λάθος

«Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για μορατόριουμ αφορά στο να σταματήσει η Βουλή να νομοθετεί για ζητήματα που δε σχετίζονται με την πανδημία, για ζητήματα που χρειάζονται περισσότερη διαβούλευση και φυσικά για ζητήματα, όπως η ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια και η μείωση του αριθμού των εισακτέων, που δημιουργούν ένταση στην κοινωνία. Αυτό γιατί πρέπει να επικεντρωθούμε στο μείζον που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας»


«Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για μορατόριουμ αφορά στο να σταματήσει η Βουλή να νομοθετεί για ζητήματα που δε σχετίζονται με την πανδημία, για ζητήματα που χρειάζονται περισσότερη διαβούλευση και φυσικά για ζητήματα, όπως η ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια και η μείωση του αριθμού των εισακτέων, που δημιουργούν ένταση στην κοινωνία. Αυτό γιατί πρέπει να επικεντρωθούμε στο μείζον που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, σε υγειονομικό επίπεδο, και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που φαίνεται ότι τη συνοδεύει. Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζονται συνέργειες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, όπως η πρόταση που έχουμε καταθέσει για Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Η κυβέρνηση όμως, ακόμη και μετά από πέντε (5) μήνες lock down, με μέτρα άνοιξε-κλείσε, πρόχειρα και σαν ακορντεόν, και μέτρα που είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι ήταν λανθασμένα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι (6) το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, επιμένει ότι τα έχει κάνει όλα καλά. Μία σοβαρή κυβέρνηση, έστω σήμερα, όφειλε να παραδεχτεί ότι κάτι έχει κάνει λάθος, να το αλλάξει και να βρούμε λύσεις», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» και στους δημοσιογράφους Π. Καψή και Ν. Δρούτσα.

Σχολίασε ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαχειριστεί με πολιτικούς και κομματικούς όρους τα πορίσματα της Επιτροπής λοιμωξιολόγων ενώ, για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τον πρώτο λόγο θα έπρεπε να έχουν οι επιστήμονες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν άκουσε τους επιστήμονες που, από τις 15 Οκτωβρίου, τον είχαν ενημερώσει για έξαρση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και για την ανάγκη λήψης μέτρων, εισηγήσεις τις οποίες αγνόησε η κυβέρνηση και οδήγησαν στην κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε. «Προκύπτει ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά και έχουμε το τελευταίο διάστημα τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, του αριθμού των διασωληνωμένων, καθώς και δεν υπάρχει πλέον καμία ελεύθερη κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική, εδώ και μία εβδομάδα, έτσι δεν είναι;»

Απαντώντας στα περί 150 διαδηλώσεων το τελευταίο διάστημα, τόνισε ότι αφενός η κυβέρνηση θα έπρεπε να μη νομοθετεί, αξιοποιώντας τελικά την πανδημία, για ζητήματα που προκαλούν εντάσεις, και ότι θα έπρεπε να αυξήσει τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που, όπως φαίνεται από εικόνες συγχρωτισμού σε αποβάθρες του μετρό που κυκλοφορούν, δεν έχει κάνει. Αναρωτήθηκε επιπλέον, εάν τελικά όσοι συνδέουν την αύξηση των κρουσμάτων με τις διαδηλώσεις ισχυρίζονται ότι και η απότομη αύξηση κρουσμάτων στην περιφέρεια και ειδικότερα σε νησιά όπως η Κρήτη ή σε μικρότερα νησιά, οφείλεται και αυτή στις διαδηλώσεις.

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε πως είναι βέβαιη η κόπωση των πολιτών, όπως όμως πως είναι βέβαιο και το κλίμα αναξιοπιστίας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τη μη τήρηση των μέτρων με παράδειγμα τον κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, στην Ικαρία κ.ά.. «Και αυτό είναι το πιο κρίσιμο, να μη σταματήσουν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα, όπως κάναμε όλοι από το Μάρτιο, εξαιτίας αυτής της αρρυθμίας και της ασυνέπειας της κυβέρνησης».

Σχετικά τέλος με την ένταση που προκλήθηκε πρόσφατα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των καταλήψεων, ξεκαθάρισε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο για να συμβάλουν σε λύση με διάλογο και όχι με εντάσεις και βία. Πρόσθεσε τέλος, ότι η αστυνομία παρενέβη τελικά το επόμενο ξημέρωμα, χωρίς λόγο, ενώ γνώριζε ότι είχε ληφθεί ήδη και θα προχωρούσε η εκκένωση και λήξη της κατάληψης της Συγκλήτου. «Εμείς θέλουμε να λύνονται τα ζητήματα δημοκρατικά και με διάλογο και όχι η αστυνομία να ρίχνει λάδι στη φωτιά», είπε κλείνοντας. «Γιατί τα Πανεπιστήμια είναι χώροι διαλόγου και όχι βίας. Και ενώ είχε επιτευχθεί η λύση με διάλογο ο κ. Χρυσοχοΐδης επέλεξε να δημιουργήσει νέα ένταση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)