to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 11.12.2015

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Κόκκινη γραμμή στη διαπραγμάτευση να μην υπάρχουν άλλα φορολογικά μέτρα και να μην περικοπούν οι συντάξεις

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, κατά την σημερινή παρουσία του στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή", της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, πρότεινε ως κοινή ελληνική κόκκινη γραμμή στη διαπραγμάτευση : "να μην υπάρχουν άλλα φορολογικά μέτρα και να μην περικοπούν οι συντάξεις" και συνέχισε "ώστε να μην μπορεί καμία πολιτική δύναμη να βγαίνει μετά και να υπερασπίζεται τον κο Σόιμπλε".


Ανέφερε ότι "Η κατάληξη της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τη θέση των ευρωπαϊκών δυνάμεων και το συσχετισμό δυνάμεων, εφόσον υπάρχουν και διαφωνίες μεταξύ και των δανειστών. Ξεπεράσαμε 2-3 δύσκολα σημεία αλλά έχουμε μπροστά μας ακόμα σημαντικά θέματα να λύσουμε και η κατάληξη της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από το συσχετισμό δυνάμεων και τη στήριξη της κοινωνίας". Συνέχισε δε λέγοντας ότι "θέτουμε τη συζήτηση στην ευρωπαϊκή οικογένεια, για μια συμφωνία προς όφελος της κοινωνίας. Είναι στο χέρι μας και στο χέρι της κοινωνίας το αποτέλεσμα. Παρότι τα άλλα κόμματα δεν στήριξαν το ασφαλιστικό στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εμείς θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση".

Ως προς τον ρόλο του ΔΝΤ τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας ο Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το θέμα προκύπτει στη διαπραγμάτευση, διότι το ΔΝΤ τραβάει το σχοινί εις βάρος της χώρας μας, ζητώντας περισσότερα". Τόνισε δε ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να μιλά δυνατά στην Ευρώπη και έχει εισάγει το θέμα της ευρωπαϊκής οικονομικής ενοποίησης. Θέλουμε μια ενιαία και δυνατή Ευρώπη που να λύνει τα προβλήματά της μόνη της", είπε. Και κατέληξε: "Μιλώντας με πολιτικούς όρους είναι στόχος το ΔΝΤ να μην έχει ρόλο στην οικονομική λειτουργία της Ευρώπης. Όσο για εμάς, δεν θα αναιρέσουμε τη συμφωνία αλλά ταυτόχρονα θα είμαστε σοβαροί και κοινωνικά δίκαιοι (που δεν ήταν μέχρι τώρα), και θα συμβάλλουμε στη δημιουργία ευρωπαϊκής πολιτικής".

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε επίσης στην χθεσινή επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών της περιοχής της Ειδομένης, διευκρινίζοντας ότι "δεν υπήρξε απαγόρευση παρακολούθησης της επιχείρησης και αποκλεισμός της ενημέρωσης". Επιδιώχθηκαν "μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή κινδύνων", προκειμένου να διασφαλιστεί "η ανάγκη για την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών, η οποία διεξήχθη επιτυχώς, χωρίς καμία προσβολή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κανένα περιστατικό βίας". Συμπλήρωσε δε, ότι η χώρα μας διαχειρίζεται "τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, του μεγαλύτερου κύματος μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο καλύτερα μπορεί", "χωρίς να πνίγονται οι άνθρωποι και χωρίς να εμβολίζονται βάρκες", παραδέχθηκε τις καθυστερήσεις αλλά σημείωσε ότι "η Ευρώπη έχει περισσότερες και στη διαμόρφωση πολιτικής, ως προς το προσφυγικό, και στη χρηματδότηση".

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για τον νέο τρόπο επιλογής των Διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων, τονίζοντας ότι "οι προηγούμενες Διοικήσεις των Νοσοκομείων είχαν τοποθετηθεί σε μεγάλο ποσοστό με κομματικά κριτήρια", "όλοι πρέπει να κρίνονται και κανείς δεν είναι μη κρινόμενος στη δουλειά του" και "το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό χωρίς κομματικά κριτήρια. Η διαδικασία από εδώ και εμπρός θα είναι διαφανής, δημόσια και με κριτήρια αξιολόγησης. Κάτι που έχει ζητήσει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση". Επιπλέον, είπε ότι υπάρχουν κρούσματα όπου Διοικητές δημόσιων νοσοκομείων δημιουργούσαν αρνητική εικόνα για τα νοσοκομεία που διοικούσαν, προκειμένου να εγείρουν πολιτικό πρόβλημα. "Υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για χρησιμοποίηση των πόρων που προορίζονταν για τα λειτουργικά έξοδα και τα νοσοκομειακά αναλώσιμα, σε πληρωμές άλλων συμβάσεων, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μένουν χωρίς αναλώσιμα". Επεσήμανε βέβαια ότι για πρώτη φορά, εισήχθη στον Προϋπολογισμό "το σύνολο της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων για το 2015 και εξασφαλίστηκε για το 2016 επιπλέον χρηματοδότηση, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διότι μόνον έτσι μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και να διασφαλιστεί ο τομέας της δημόσιας υγείας".


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)